Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok obsahuje inzerciu viacerých produktov a spoločností.
12. decembra 2022, 13:00
Čas čítania 6:59
Sponzorovaný obsah

Ešte stále nemáš vianočné darčeky? Inšpiruj sa našimi tipmi. Potešia ženy, mužov aj hocikoho z rodiny

Ešte stále nemáš vianočné darčeky? Inšpiruj sa našimi tipmi. Potešia ženy, mužov aj hocikoho z rodiny
Zdroj: Unsplash.com/Marcel Strauß
ZAUJÍMAVOSTI VIANOCE
Uložiť Uložené

Vyberali sme lokálny dizajn, nadčasové kúsky, čo nosí aj prezidentka, ale aj niečo praktické.

Ponožky a pyžamo od teba dostali už minulý rok. Parfum nevieš odhadnúť a elektroniku radšej necháš na výber obdarovaného. Máš už prezretý takmer celý internet a stále nevieš nájsť darčeky pre svojich blízkych? Máme pre teba tipy na niekoľko takých, ktoré sa hodia pre mužov aj ženy, bratov aj sestry, strýkov a tety, no pokojne aj rodičov a starých rodičov. A možno nájdeš aj niečo, čo sa hodí partnerovi či partnerke. 

Zvečni si spomienku 

Túžiš dať pod stromček niečo, čo bude originálne, no na tvorivé dielničky si netrúfaš? OnGlazz si vyžaduje minimálnu námahu a predstavuje darček na mieru. Ide o sklenenú plaketu, na ktorú môžeš umiestniť obrázok aj text podľa svojich predstáv. Napríklad spoločnú fotku z prvej dovolenky, obľúbenú pesničku či mapu miesta, kde ste si s partnerom dali prvú pusu. Vďaka tomu, že si môžeš plaketu personalizovať, sú možnosti neobmedzené.

OnGlazz vianočný darček
Môžeš si nechať zvečniť spoločné chvíle. Zdroj: OnGlazz

V editore uvidíš, ako bude plaketa skutočne vyzerať, a vieš si ju tak lepšie predstaviť. Môžeš si tu nastaviť rôzne typy písma, vybrať typ stojanu, prichytenie na stenu, ale aj rôzne detaily pri rôznych typoch plakiet. Ide o darček, ktorý hovorí, že si si dal záležať. Rovnako si aj výrobcovia dali záležať na použitých materiáloch – stojančeky aj sklo sú z kvalitných materiálov.

 
S kódom REFRESHER11 získaš 11 % zľavu na nákup. vytvor špeciálny darček
OnGlazz vianočný darček
Vyber si formát Spotify, kde môžeš umiestniť aj QR kód, ktorý po načítaní prehrá pesničku. Zdroj: OnGlazz

Predplatné alebo poukaz na streamovaciu platformu 

Kedysi sme nakupovali predplatné na časopisy, dnes môžeš kúpiť predplatné na online médium, kávové predplatné alebo poukaz na rôzne streamovacie platformy. Buď s filmami, alebo hudbou. Môžu tak počúvať hudbu či sledovať filmy neobmedzene, bez reklám, s obrovským výberom. Ak chceš takýto darček ozvláštniť, môžeš to spojiť s tipmi na filmy či hudobné albumy, ktoré odporúčaš. 

Ak ide o rôzne typy predplatného, môžeš sa inšpirovať aj v našom článku. Asi netušíš, že existuje aj predplatné vína, raňajok, kvetov, kozmetiky a dokonca aj pre psov. Podľa typu predplatného bude tešiť, rovnako ako streamovacia platforma, obdarovanú osobu po celý rok. 

Vianoce, darčeky
Zdroj: Pexels

Na budovanie lepších vzťahov

Ak máš v okolí niekoho, komu chceš darovať zmysluplný darček a zároveň ho inšpirovať a motivovať k budovaniu lepšej verzie samého seba, balíček kartových hier Terapia láskou a Sebapoznanie je ideálnou voľbou. Vzťah k sebe samému je zrkadlom vzťahov a správania sa k inými. Hodia sa teda človeku, ktorý nevie hovoriť nie, občas má problém nájsť si čas pre seba a všetko či všetkých uprednostňuje pred sebou samým. Terapia láskou a Sebapoznanie sú kartové hry pre jednotlivca, ktoré pomáhajú lepšie spoznať samého seba a vybudovať si krajší a hodnotnejší vzťah so sebou a svojím okolím. 

Spoločenská terapia
Zdroj: Spoločenská terapia
 
V oboch hrách sú na kartičkách rôzne otázky, úlohy a pripomienky, ktoré obdarovaného prinútia zamyslieť sa nad otázkami, ktoré si nikdy nepoložil. Sebapoznanie obsahuje okrem kartičiek aj špeciálne obálky, ktoré majiteľovi pomáhajú posúdiť posun v sebapoznaní. Terapia láskou je obohatená o 9-dňovú výzvu, jednu vyplnenú a jednu nevyplnenú, ktorú možno dotvoriť podľa seba. Hry nie sú len o hĺbavých rozhovoroch so sebou, človek sa vďaka nim naučí hovoriť nie, nájsť si čas pre seba či porozumieť svojim pocitom. Tieto hry sa dajú hrať dookola a stále sa dozvieš o sebe niečo nové. Hra Terapia láskou je dostupná aj v digitálnej forme na stiahnutie do mobilu.
 
Balíčky kartových hier sú vhodné aj do kolektívu. Hra Spoločenská terapia je o upevnení vzťahov so známymi, s kamošmi či rodinou. Cieľom tejto hry je, aby ste sa o sebe navzájom dozvedeli doposiaľ neznáme veci a upevnili dôveru a vzájomný vzťah. Na podobnom princípe funguje aj hra Rodinná terapia, ktorá je ideálna pre rodinu s deťmi.
 
Ak by si rád kúpil niečo odľahčené, zábavnou hrou, ktorá pomôže naštartovať párty, je Alko terapia. Tá pozostáva zo 180 kariet plných úloh, zábavy a zvedavých otázok.
 
S kódom REFRESHER20 získaš zľavu na 20 % na všetky nezľavnené produkty 
podaruj cestu k sebaláske
Spoločenská terapia
Zdroj: Spoločenská terapia

Stavebnica alebo originálna dekorácia?

LEGO dávno nie je len stavebnica pre deti. S rôznymi špeciálnymi edíciami sa z neho stávajú zberateľské kúsky s vysokou hodnotou, ale aj originálnymi dekoráciami. Napríklad s LEGO Ideas si môže obdarovaná osoba poskladať legendárny obraz Hviezdna noc od Vincenta van Gogha. Hneď ako je stavebnica hotová, jednoducho sa dá zavesiť. Obsahuje aj minifigúrku Vincenta van Gogha so štetcom, s paletou a maliarskym stojanom. 


daruj lego umenie
lego moma
Zdroj: Lego

Stavebnicou LEGO dokážeš potešiť aj osobu, o ktorej by si to možno nepovedal. Napríklad milovníka seriálov The Office, Stranger Things, Priatelia či tých, ktorí stále čakajú na list do Rokfortu. Osobe, ktorá má vždy problém udržať izbovú rastlinu nažive, nemusíš kupovať umelú – môže si poskladať vlastnú, ktorú netreba polievať a určite neujde pozornosti návštevy. Stačí stráviť pár minút v e-shope LEGO a začneš dúfať, že si nejakú stavebnicu nájdeš pod stromčekom aj ty. 

Nevyhnutný doplnok pre milovníka zimy

Medzi praktické darčeky nepatria len ponožky a pyžamá. Možno chceš obdarovať niekoho, kto miluje zimu a nevydrží sedieť doma. Na turistiku, lyžovačku či snoubord sa bude hodiť huňatá kukla od značky NANUK Clothing. Zahreje v horách aj na svahu, keď prší, sneží či fúka. K dispozícii je viacero motívov farieb aj veľkostí, takže sa nájde nejaká pre mužov aj ženy. Vybrať si môžeš z hebkých flísových, ale aj odolných softsheelových, ktoré chránia proti vetru a dažďu.


hrejivá kukla na zimu
Nanuk clothing
Huňatá radosť, ktorá hreje všade tam, kde sneží, mrzne, fučí alebo leje. Zdroj: Nanuk clothing

NANUK clothing má v ponuke aj ďalšie hrejivé doplnky a oblečenie. Od čiapok, šálov a rukavíc až po mäkučké mikiny. Za značkou stoja lyžiari a snoubordisti, fanatici rôzneho druhu, ako o sebe sami hovoria. Vedia tak najlepšie, čo potrebuješ počas dní strávených na horách, a to nielen tých slnečných. 

Nanuk clothing
Kukla od značky Nanuk clothing sa hodí každému, kto trávi čas na horách za každého počasia. Zdroj: Nanuk clothing

Podaruj novú skúsenosť 

Pod stromčekom nemusia byť iba hmotné darčeky. Čo takto vybrať poukaz na hodiny varenia či školu DJ-ingu? Pomôžeš objaviť nové vášne či záľuby, a ak to niekoho prestane po kurze baviť, získal aspoň zaujímavú novú skúsenosť. Existuje veľké množstvo rôznych kurzov. Aj ten o varení nemusí byť len pre začínajúcich kuchárov. Nájdeš aj také, kde ťa bude v kuchyni sprevádzať skúsený šéfkuchár a podelí sa s tebou o svoje znalosti z prestížnych reštaurácii. Kurz keramiky sa tiež môže zdať ako niečo, čo je len pre kreatívne duše, no opak je pravdou. Každá tvorivá aktivita je skvelým spôsobom, ako vypnúť a zabudnúť na každodenné problémy. 

keramika, kurz keramiky, ruky
Zdroj: Unsplash/Courtney Cook

Lokálne značky pre všetkých v rodine  

Pri oblečení a všakovakých doplnkoch nielen na seba sa spoľahni na KOMPOT. Miesto, kde nájdeš darčeky od najmenšieho člena rodiny až po starých rodičov. Tričká, mikiny, ilustrácie, hrnčeky, tašky a mnoho ďalšieho s rôznymi motívmi. Dedkovi hubárovi sa určite bude hodiť nový kalendár a babke môžeš podarovať tašku, do ktorej sa zmestia všetky dózičky na koláče.

kompot vianočný darček
Každého nadšeného hubára poteší nástenný kalendár s ilustráciami ako z atlasu húb. Zdroj: Kompot

Krytom na mobil s nápisom „hlavné je byť sám s tebou“ od čistej duše urobíš nielen radosť, ale aj naznačíš city. Naopak, typickému cynikovi určite zaplesá srdiečko, keď si rozbalí tričko, čo hovorí nepopulárny názor za neho. Ponuka je naozaj široká, nájdeš tu viac ako 39 rýdzo slovenských lokálnych značiek. Navyše, kvalitná sieťotlač zabezpečí, že darčeky vydržia viac ako len 3 prania. 


daruj lokálny dizajn
kompot vianočný darček
Tričká z Kompotu sú originálne zabalené. Zdroj: Kompot

Pre štýlovú dámu 

Chceš potešiť slečnu či dámu, ktorá zakaždým vyzerá ako vystrihnutá z módneho časopisu? S lodičkami a doplnkami od slovenskej značky Catherine Mulier dáš jasne pocítiť, že ti na nej záleží. Nosí ich totiž aj naša pani prezidentka. Mulierky sú dostupné v šiestich neutrálnych farbách a svojím dizajnom vystihujú nadčasovosť a osobitý štýl každej nositeľky. Ak už lodičky má, určite sa jej hodia na zimu čižmy, neutrálna béžová, koňaková či čierna farba sa bude hodiť ku všetkému. 

Catherine Mulier
Členkové čižmy vhodné k nohavicovým kostýmom či úzkym rifliam. Zdroj: Catherine Mulier

Okrem topánok nájdeš v ponuke aj ďalšie elegantné doplnky – kožené rukavičky. Tie sú extra jemné, podšité hodvábom a dokonale ladia s čižmami z kolekcie. Dĺžka rukavíc je nad lakeť, takže aj jemne nariasené dodajú outfitu ten správny šmrnc. Ak si, naopak, potrpí na detaily, vyber jej niektorú z brošní zo spolupráce s Borisom Hanečkom a Veronikou Kostkovou. Každý jeden fliter a perlička sú prišívané ručne a tú lásku z dokonalého prepracovania vidieť na každom kúsku. Ak nevieš, akú veľkosť či farbu vybrať, istotou je darčeková poukážka. 


nadčasový elegantný kúsok
Catherine Mulier
Extra jemné kožené rukavičky zahrejú aj vylepšia každý outfit. Zdroj: Catherine Mulier
Catherine Mulier
Brošňou si môže ozvláštniť nielen kabát, ale aj lodičky či kabelku z dielne Catherine Mulier Zdroj: Catherine Mulier

Do nového roka so žiarivým úsmevom 

Každý chce vyzerať čo najlepšie a páčiť sa nielen svojmu okoliu. Sviatky sú ideálne obdobie, keď si konečne doprajeme starostlivosť a oddych navyše. S vianočnou súpravou od hello coco pre belší a krajší úsmev potešíš všetkých, ktorí si dávajú na svojom zovňajšku záležať. Do nového roka tak môžu vstúpiť so žiarivým a sebavedomejším úsmevom. 

hello coco darček
Maximum LED Whitening Set, najsilnejšia súprava na profesionálne bielenie, ktoré má dlhotrvajúce účinky. Zdroj: hello coco

Na výber máš z troch rôznych darčekových súprav: 

  • Everyday Whitening Set na každodenné čistenie zubov. 
  • Ultimate Whitening Set pre maximálne bieliace účinky a je vhodný na cesty pre zaneprázdnených ľudí. 
  • Maximum LED Whitening Set, najsilnejšia súprava na profesionálne bielenie, ktoré má dlhotrvajúce účinky. 

Everyday Whitening Set obsahuje iba prípravky na neinvazívne bieliace ošetrenie. Odstraňuje škvrny a baktérie a chráni zuby pred demineralizáciou zubnej skloviny. Fialová pasta funguje na princípe ako fialový šampón, jednoducho neutralizuje a odstráni žlté podtóny. V súprave Maximum LED Whitening nájdeš rovnaké prípravky na každodenné čistenie, ale aj zariadenie na bielenie zubov s 32 LED diódami. Ultimate Whitening Set obsahuje bieliace pásiky, ktoré stačí nalepiť na zuby a pod odstránení sa len usmievať na svet. V balení je aj najsilnejší bieliaci gél a LED svetlo, ktoré vybielia zuby bez bolesti. 

S kódom REFRESHER15 získaš 15 % zľavu na nákup. Daruj žiarivý úsmev
hello coco darček
Podaruj pod stromček belší úsmev. Zdroj: hello coco

Nekonečná zimná sezóna

Čerstvá nádielka snehu, mráz, ktorý ti vyštípe líca, a dlhý zoznam zimných aktivít. S Nekonečnou sezónkou do PARK SNOW Donovaly potešíš osobu, ktorá si rada vychutná zimnú atmosféru so všetkým, čo k nej patrí. Nekonečná sezónka platí celý rok a samozrejmosťou je aj večerné lyžovanie či parkovanie zdarma. Navyše, zahŕňa 15 % zľavu z výšky konzumného v nových Aprés Ski Baroch pri oboch údolných staniciach lanoviek, v Bistre na Záhradišti a reštaurácii Magura. Obdarovanú osobu tak potešíš aj benefitmi v podobe super lyžovačky, nových atrakciách v stredisku, vstupom na bežecké a skialpové trate či korčuľovaním zdarma.


V predpredajovej cene ju kúpiš za 299 eur a pre deti a študentov do 18 rokov ťa vyjde na 199 eur. Podmienkou zľavnenej detskej/študentskej sezónky je, že k nej potrebuješ zakúpiť aj Nekončenú sezónku pre dospelého. K jednej „dospeláckej“ môžeš dokúpiť dve detské/študentské sezónky. Zľava platí pre sezónky zakúpené v termíne od 15. do 22. decembra 2022. 


daruj nekonečnú zimnú zábavu
PARK SNOW Donovaly
Zdroj: PARK SNOW Donovaly

Pre toho, čo nič nechce a všetko má 

Každý máme v okolí osobu, ktorá ti nákup darčekov vôbec neuľahčuje. Na otázku Čo chceš pod stromček? odpovedá: „Ja nič nechcem, nič nepotrebujem.“ Aj takýto človek sa dá ľahko potešiť. Môžeš mu podarovať dobrý skutok. Namiesto peňazí v obálke ich venuješ na dobrú vec. Zámer už vyber podľa toho, aké hodnoty konkrétny človek uznáva. Môžeš mu adoptovať zviera v ZOO, prispieť ťažko chorým ľuďom, ľuďom bez domova či deťom. Možností je naozaj veľa, stačí sa rozhliadnuť na internete. 

srdce, valentín, srdiečko
Zdroj: Unsplash/Jamie Street
Domov
Zdieľať
Diskusia