Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. decembra 2022, 13:00
Čas čítania 1:40
Denisa Šútorová

Dior veľkolepo predstavil novú kolekciu pri pyramídach v Egypte. Oblečie ťa do outfitov s fotkami z vesmírneho teleskopu NASA

Dior veľkolepo predstavil novú kolekciu pri pyramídach v Egypte. Oblečie ťa do outfitov s fotkami z vesmírneho teleskopu NASA
Zdroj: Youtube/Christian Dior
MÓDA DIOR LUXUSNÉ MÓDNE ZNAČKY MÓDA MÓDNE ZNAČKY
Uložiť Uložené

Niektoré z modelov mali potlače najvzdialenejších častí vesmíru, ktoré zachytil teleskop NASA.

Dizajnér Kim Jones opäť raz dokázal, že sa vo svete vysokej módy právom označuje za revolucionára. Na poslednej prehliadke Dior Men Pre-Fall 2023, ktorú umiestnil k egyptským pyramídam v Káhire, premenil svojich modelov na púštnych bojovníkov z futuristického vesmíru. 

Prehliadka, počas ktorej si diváci užili pohľad na siluety nočných pyramíd pod LED osvetlením, sa niesla v znamení symbolov, tradícií a hviezd – dlhoročného znaku módneho domu.

Niektoré z odevov mali potlače prevzaté z fotografií teleskopov NASA približujúce najvzdialenejšie galaxie vesmíru. Košele, saká a plášte tak signalizujú návrat trendu z roku 2013, keď bola v kurze potlač galaxií najmä na legínach a športovom oblečení. Na prehliadke značky boli vesmírne modely nápadito skombinované s vlnenými nohavicami či extravagantnými motorkárskymi topánkami.

Navyše, neoprénové topánky a prilby vytvárali atmosféru zo sci-fi filmu Duna. Dramatický podtón veľkolepej šou podčiarkla aj techno hudba.

Posledná prehliadka Dior Men Pre-Fall 2023 sa konala v Káhire. Luxusný módny dom ponúkol veľkolepé nočné divadlo pri egyptských pyramídach.
Posledná prehliadka Dior Men Pre-Fall 2023 sa konala v Káhire. Luxusný módny dom ponúkol veľkolepé nočné divadlo pri egyptských pyramídach. Zdroj: Getty Images/tephane Cardinale - Corbis/Corbis

Použitím pyramíd, ktoré sú najstarším zo siedmich divov sveta, prepája dizajnér starodávnu históriu s budúcnosťou. „Je to tá fascinácia starovekým svetom a paralely s tým, na čo sa pozeráme dnes, čo sme po nich zdedili a čo sa stále učíme z minulosti,“ hovorí Kim Jones, ako uvádza portál Wallpaper*.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Dior Official (@dior)


Kolekcia Celestial okrem toho oslavuje Jonesovu vášeň pre cestovanie, keďže počas detstva vyrastal v Botswane, Tanzánii, Etiópii, Keni a Ghane. Siluety odevov takisto odkazujú na minimalistickú tradíciu Christiana Diora (premenu ženských prvkov na mužské), ktorú Jones prepojil s archívnymi výšivkami.

Odporúčané
Slovenská influencerka má vlastnú kolekciu okuliarov. Toto je Kohe by eyerim x Tatiana Žideková Slovenská influencerka má vlastnú kolekciu okuliarov. Toto je Kohe by eyerim x Tatiana Žideková 25. apríla 2024, 14:00

Vrcholom kolekcie boli dvojdielne súpravy v neutrálnych tónoch, ktoré dopĺňali saká či šály až po zem, organzové bundy a nohavice rôznych strihov zladené s kamienkovými topmi. Dôležitým detailom sú vrstvy tylu, ktoré sa vznášali vo vzduchu a modelom dodávali nadčasovosť. Zaujmú aj trenčkoty so zipsom, tričká s grafickým úpletom a topy s potlačou hadej kože. Náročnejšieho diváka upútajú rafinované obleky, nariasené úplety a obľúbené bombery doplnené o dvojvrstvové opasky s prackou. 

Veľkolepú prehliadku v egyptskom hlavnom meste si nenechali ujsť hviezdy z celého sveta vrátane Naomi Campbell či Roberta Pattinsona, ktorý mal na červenom koberci premiéru so svojou láskou Suki Waterhouse.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Grazia Middle East (@grazia_me)

Napriek tomu, že ide o prvú prehliadku Diora v Egypte, vzťah luxusnej francúzskej značky s touto krajinou sa začal už v roku 2004. Jej vtedajší kreatívny riaditeľ John Galliano sa v tom čase inšpiroval svojimi cestami do Egypta a krásami jeho kultúry, ktoré preniesol do kolekcie obdobie jar-leto. Dior už predtým predstavil svoje kolekcie v Španielsku, Číne, Grécku, Taliansku, USA, vo Veľkej Británii či v Južnej Kórei.

Domov
Zdieľať
Diskusia