Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Barbora Fábryová
11. novembra 2022, 13:02
Čas čítania 0:50

Polícia preverí Kusého kampaň. KDH mu mohla pomôcť preprať peniaze

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Tento spôsob financovania by znamenal, že sa obchádzal volebný zákon a utajovali sa skutoční sponzori.

Predseda KDH Milan Majerský včera v rozhovore pre Denník N prezradil, že peniaze, ktoré poslalo KDH na kampaň Rudolfa Kusého bol sponzorský dar. Strana však nevie, kto tieto sponzorské peniaze poslal. Majerský to vraj bude zisťovať. 

Napriek tomu, že to vyzerá ako „opratie“ sponzorských peňazí, Majerský to odmieta. „Určite to nebolo opratie sponzorských peňazí, lebo všetky príspevky finančného charakteru musia byť transparentné a určite aj sú transparentné.“

Transparency International Slovensko vo svojom statuse na Facebooku upozorňuje, že peniaze, ktoré sponzor poslal KDH, neposlal na transparentný účet ale na stranícky účet hnutia. Znamená to, že v strane KDH pomohli utajiť podvod najväčšieho finančného príspevku v najväčšej kampani volieb, pretože ho vydávali ako stranícky.

Denník N zase upozornil na to, že zo 105 tisíc eur dostal od strany Dobrá voľba. Predseda strany Tomáš Drucker hovorí, že 5000 eur z tejto sumy dal podnikateľ Rudolf Hrubý, zvyšok dala strana. 

Rudolf Hrubý je jeden z najbohatších Slovákov, majiteľ hokejového Slovana Bratislava a  spoluzakladateľom spoločnosti ESET.

Hrubý priznal, že peniaze ako sponzorský dar poslal Dobrej voľbe aj KDH. „Ja som prispel politickému subjektu na voľby,“ povedal Hrubý. Dodáva, že nevie či bol jeho dar použitý na Kusého kampaň vo voľbách.

Policajný prezident na otázku novinára, či NAKA preverí tento sponzorský dar odpovedal, že to „preveria na 110 %.

Domov
Zdieľať
Diskusia