Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je sponzorovaný obsah spoločnosti ACCAI.
6. decembra 2022, 13:30
Čas čítania 2:25
Sponzorovaný obsah

Zjednoduš si svoje podnikanie a plať faktúry jedným klikom s inteligentným systémom Accai

Zjednoduš si svoje podnikanie a plať faktúry jedným klikom s inteligentným systémom Accai
Zdroj: Unsplash/Tyler Franta
ZAUJÍMAVOSTI FINANCIE
Uložiť Uložené

Je jedno, či si si otvoril vytúženú kaviareň, vyrábaš nápaditú keramiku alebo fotíš svadby, účtovným procesom sa nevyhne žiadny podnikateľ.

Podnikanie spája rodených biznismenov, umelcov, inovátorov aj remeselníkov. Je jedno, či si si otvoril vytúženú kaviareň, vyrábaš nápaditú keramiku alebo fotíš svadby, úhradám a faktúram sa nevyhneš. Aj keď vďaka podnikaniu môžeme robiť to, čo nás baví, získavame slobodu a budujeme svoju nezávislosť, účtovné procesy to mnohým podnikateľom vedia poriadne znepríjemniť.

Niekoho účtovníctvo obťažuje viac, niekoho menej (obzvlášť tých, ktorí si platia účtovníka). Kto by predsa nechcel tieto nemilé povinnosti vypustiť z hlavy alebo pri nich aspoň stráviť trochu menej času? V tomto článku ti predstavíme riešenie, ktoré dokáže tvoje súčasne alebo budúce podnikanie výrazne zjednodušiť a zefektívniť. 

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: Pexels/Karolina Grabowska

Vymeň fakturovanie za čas s rodinou

„Tvoríme budúcnosť účtovníctva.“ – deklarujú svojim sloganom zakladatelia Accai. Tento online fakturačný a účtovný nástroj vytvorili predstavitelia úspešnej účtovnej spoločnosti TaxWise. Ako nadšenci pre moderné technológie a digitalizáciu účtovných procesov videli popri svojej praxi množstvo priestoru na automatizáciu účtovných procesov. Chceli zvýšiť kvalitu a efektivitu poskytovania účtovných služieb. 

Na začiatku si teda položili otázku: „Ako by sa dalo účtovníctvo zjednodušiť a zrýchliť?“ Po premýšľaní prišla odvážna vízia. Rozhodli sa prepojiť fakturáciu, banku, účtovníka aj podnikateľa prostredníctvom jedného prehľadného systému. A tak vznikol Accai. Keďže sa vďaka nemu klient nemusí preklikávať medzi jednotlivými aplikáciami, ušetrí množstvo času. Faktúry uhradí na jeden klik. Čas, ktorý vďaka Accai ušetrí, môže stráviť s rodinou, priateľmi, s dobrou knihou v ruke alebo vo fitku.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa AccaiSK (@accaisk)

Ako fakturačný nástroj umožňuje Accai:

● vytvárať a zároveň priamo odosielať všetky typy dokladov
● po prepojení na otvorené bankovníctvo automaticky páruje platby
● eviduje neuhradené pohľadávky
● automatizovane zasiela upomienky k neuhradeným faktúram

Ako účtovný nástroj dokáže Accai:

●využívať prvky digitalizácie a umelej inteligencie na to, aby faktúry, bankové pohyby a iné účtovné prípady zaúčtoval bez pomoci účtovníka
● vytvoriť daňové priznanie k DPH aj k DPFO (za rok 2022)
● poskytnúť prehľadné grafy
● predpovedať hospodársky výsledok do budúcna a tým aj výšku daní
chcem vyskúšať Accai
účty, mobil, kalkulačka
Zdroj: Unsplash/Kelly Sikkema

Ideálny pre nováčikov

Neznalosť účtovných procesov často odrádza aj začínajúcich podnikateľov. Tí sú zdesení zo zdĺhavosti aj z množstva povinností, ktoré im s ich podnikaním pribudli. Navyše, ak nepoznajú nikoho skúseného, kto by im odpovedal na ich otázky, a nemajú financie nazvyš na zaplatenie účtovníka, podnikateľské začiatky môžu byť skutočné náročné.

Accai je pre nich ideálnym riešením. Aj keď je to nástroj nabitý funkciami, ktorý spĺňa požiadavky náročných používateľov, je zároveň jednoduchý na používanie napríklad pre neskúsených podnikateľských začiatočníkov. Predstavitelia Accai navyše tvoria vlastné webináre, ktoré poskytujú pre klientov Accai úplne zadarmo. Chcú im totiž ukázať, ako ľahko sa s ním pracuje. Takisto poskytujú finančné analýzy a reporting na mieru.

kaviareň
Zdroj: Unsplash/Brooke Cagle

Budeme ešte potrebovať účtovníkov?

Ďalšou výhodou je, že ak živnostník vedie svoje účtovníctvo v Accai celý rok, systém mu vytvorí daňové priznanie k DPFO za zvýhodnenú cenu od 10 eur. Nemusíš teda platiť účtovníkovi alebo sa s tým trápiť sám, umelá inteligencia to vyrieši za teba. Zakladatelia Ján Svočák a Pavol Grožaj tvrdia, že účtovníkov, tak ako ich poznáme, už podnikatelia vďaka Accai nebudú potrebovať.

Aj keď ich zámerom nebolo nahradiť prácu účtovníkov, zistili, že jednotlivé opakujúce sa účtovné úkony dokážu bez problémov zvládnuť aj moderné technológie. Napriek tomu však tvrdia, že toto povolanie budeme potrebovať aj v budúcnosti. Účtovníci však podľa nich budú skôr poradcami v zložitých a špecifických účtovných otázkach.

Na vyskúšanie máš 90 dní

Ak si nie si istý, či je Accai skutočne dobrou voľbou, otestuj ho priamo na svojom biznise. Dostaneš ho zadarmo na 90 dní v najvyššej verzii Accai Prémium, aby si mohol vyskúšať všetky funkcionality, ktoré ponúka. Zjednoduš si svoju dennodennú podnikateľskú prácu. Vyskúšaj Accai a vymeň čas strávený nad faktúrami za rozhovor s mamou, s ktorou ste sa už dlho nepočuli, alebo za hodinu jogy, pri ktorej „rozdýchaš“ všetky svoje podnikateľské starosti. 

accai na 90 dní zadarmo
Domov
Zdieľať
Diskusia