Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Adam Novosad TASR
27. októbra 2022 o 16:27
Čas čítania 1:06

Polícia chystá bodový systém pre šoférov. Za opakované priestupky môžu prísť o vodičák

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Polícia spúšťa veľkú mediálnu kampaň na boj proti alkoholu za volantom.

Polícia v tomto roku zatiaľ eviduje rekordný nárast požitia alkoholu za volantom. Za prvých deväť mesiacov roka 2022 odhalila prostredníctvom kontrol 8 068 pozitívnych dychových skúšok u vodičov motorových vozidiel. Rezort vnútra v reakcii na tieto štatistiky spustil informačnú kampaň s názvom Alkohol za volantom môže zabíjať.


„Dôsledky nehody na zástavke Zochova v Bratislave sú pre celú spoločnosť traumatizujúce a je nemysliteľné, aby sa to opakovalo,“ vyhlásil minister. Mikulec priblížil, že za deväť mesiacov tohto roka polícia eviduje 9 073 dopravných nehôd.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: Polícia SR


„Z toho v 1069 prípadoch bol vinníkom alkohol u vodiča, čo je 12 percent z celkového počtu dopravných nehôd,“ doplnil riaditeľ odboru dopravnej polície Prezídia Policajného zboru Tomáš Vrábel. Podľa ministra sa toto číslo nemení a v uplynulých piatich rokoch sa pohybuje zhruba na nejakých 12 až 13 percentách.


Rezort vnútra avizuje celý rad opatrení, ako napríklad zavedenie bodového systému či stacionárne zariadenia na meranie rýchlosti v mestách a obciach. Vodiči by za dopravné priestupky dostávali body, ktoré by po naplnení vopred stanoveného limitu, ktorý zatiaľ nie je známy, mohli znamenať napríklad odobratie vodičského preukazu.

26. júla 2024 o 16:23 Čas čítania 4:02 Baterkárni InoBat pomáha exminister Smeru Hudák, využil aj pozíciu v Európskej investičnej banke. Milióny mala od štátu aj Bödöra Baterkárni InoBat pomáha exminister Smeru Hudák, využil aj pozíciu v Európskej investičnej banke. Milióny mala od štátu aj Bödöra

„Keďže vývoj dopravnej nehodovosti, najmä tej s následkami na životoch sa nejaví ako priaznivý, je pripravovaný návrh zákona, ktorý má ambíciu zvýšiť bezpečnosť účastníkov cestnej premávky prostredníctvom zavedenia bodového hodnotenia porušenia explicitne stanovených porušení pravidiel cestnej premávky,“ informovala Denisa Bárdyová z odboru komunikácie a prevencie Prezídia policajného zboru.


Ministerstvo vnútra SR v tejto súvislosti spustilo informačnú kampaň s názvom Alkohol za volantom môže zabíjať, ktorá má odradiť vodičov sadať si za volant po požití alkoholu.

Kampaň bude prebiehať do konca roka 2022 formou videí na sociálnych sieťach ministerstva, letákovou formou a tiež prostredníctvom premietania krátkych videí priamo v priestoroch čerpacích staníc.

Domov
Zdieľať
Diskusia