Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jakub Paulík TASR
22. októbra 2022, 16:22
Čas čítania 0:55

Slováci by mali na internete písať pod svojím menom. Minister Krajniak a poslanec Tomáš chcú zmenu pravidiel

Kategória:
Politika
Uložiť Uložené

Šéf rezortu práce však v súvislosti so zlepšením postavenia LGBT+ osôb na Slovensku odmieta „presadzovať ideologické požiadavky LGBTI+ komunity“.

Minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak a poslanec Erik Tomáš sa zhodli na tom, že v budúcnosti treba zmeniť pravidlá komunikácie na internete. Vyjadrili sa tak v politickej relácii Sobotné dialógy, ktorú vysiela RTVS.

Tomáš si myslí, že by pre diskusiu na internete mali platiť také pravidlá, ako aj v reálnom svete. Je za to, aby ľudia mohli pridávať komentáre iba pod svojím menom. Obdobne sa k téme postavil aj šéf rezortu práce Krajniak, ktorý považuje komunikáciu na internete v súčasnosti za príliš benevolentnú.

Anketa:
Mali by sa pravidlá komunikácie na internete sprísniť?
Určite áno.
Neviem naisto.
Určite nie.
Určite áno.
56 %
328 Hlasov
Neviem naisto.
7 %
43 Hlasov
Určite nie.
36 %
213 Hlasov

Dvojica mala však odlišný názor na potenciálne odpočúvanie telefónov bez príkazu sudcu, ktoré by sa mohlo aplikovať v situáciách, akým bola napríklad nedávna streľba na Zámockej ulici. Krajniak by nebol v určitých situáciách proti, ale chcel by najprv vidieť presnú úpravu zákona. Erik Tomáš si však myslí, že chce týmto krokom iniciátor návrhu špeciálny prokurátor Daniel Lipšic iba zneužiť situáciu.

V diskusii sa dostali aj k právam LGBT+ komunity. Milan Krajniak za konzervatívnu stranu Sme rodina povedal, že nesúhlasia s „presadzovaním ideologických požiadaviek LGBTI+ komunity“. Podľa jeho názoru Slovensko spĺňa všetky štandardy ľudských práv.

Šéf rezortu práce sa obáva, že ak by sa na Slovensku schválili registrované partnerstvá, EÚ by na našu krajinu tlačila, aby prešli aj manželstvá ľudí rovnakého pohlavia a adopcie detí pre páry rovnakého pohlavia. S adopciou pritom nesúhlasil ani poslanec Erik Tomáš. V Česku sú na porovnanie registrované partnerstvá schválené od roku 2006.

Domov
Zdieľať
Diskusia