Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
8. októbra 2022, 10:01
Čas čítania 1:00

Američana naštvalo, že ho nepustili k pápežovi. Vo Vatikáne zničil dve vzácne sochy

Kategória:
News
Uložiť Uložené
Američana naštvalo, že ho nepustili k pápežovi. Vo Vatikáne zničil dve vzácne sochy
Zdroj: TASR/AP/Philippos Christou

Incident sa odohral v Museo Chiaramonti.

Americký turista rozbil dve staroveké rímske sochy vo Vatikánskych múzeách. Incident sa odohral v Museo Chiaramonti, v priestore, ktorý obsahuje približne 1 000 diel starovekého sochárstva a podľa CNN predstavuje jednu z najlepších zbierok rímskych búst na svete. 

Muža údajne nahnevalo, keď mu jeden zo zamestnancov múzea povedal, že nemôže osobne navštíviť pápeža. Prvú sochu vraj zhodil v amoku a druhú pri úteku z miesta činu. Obe umelecké diela boli odvezené do internej dielne na posúdenie. Aj keď sú staré približne 2 000 rokov, nepatria k najvzácnejším umeleckým dielam zbierky.

Riaditeľ tlačového oddelenia Vatikánskych múzeí Matteo Alessandrini povedal, že asi 50-ročný Američan skončil v rukách polície. Spresnil tiež, že busty muž zrejme zhodil úmyselne, keďže boli k podstavcom pripevnené klincom. „Dve busty sú poškodené, ale nie obzvlášť vážne. Jedna prišla o časť nosa a ucha, hlava druhej sa oddelila od podstavca.“ 

9. apríla 2024, 19:30 Čas čítania 5:30 Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom

Reštaurátorské práce sa už začali a diela by sa mali čoskoro ocitnúť späť v múzeu. Nejde o prvý incident tohto druhu. V lete bola kanadská turistka prichytená pri vyrezávaní svojho mena do múru Kolosea a dvaja americkí turisti zhodili kolobežky zo Španielskych schodov. Tú istú pamiatku poškodil na Maserati aj návštevník zo Saudskej Arábie.

Domov
Zdieľať
Diskusia