Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. septembra 2022, 12:54
Čas čítania 0:31
Jakub Paulík

Slovenská polícia predstavila svoje nové autá. Štefan Hamran objasnil, prečo zvolili žltú a modrú farbu

ZAUJÍMAVOSTI AUTOMOBILOVÉ NOVINKY POLÍCIA SR SPRÁVY Z DOMOVA
Uložiť Uložené

Policajti do nových áut nasadnú až v ďalšom roku.

Polícia oficiálne predstavila svoje nové autá . Projekt obnovy vozového parku financovali z európskych peňazí Plánu obnovy a odolnosti.

Má ísť o 705 nízkoemisných vozidiel určených pre policajný zbor, 47 nízkoemisných vozidiel určených pre enviro políciu (ENVIRO) a odbor riadenia kriminálnych analýz (ORKA) a 8 dodávok s prestavbou pre vyšetrovateľov určených pre Národnú centrálu osobitných druhov kriminality (NCODK).

Polícia
Zdroj: FB/Ministerstvo vnútra SR

Minister vnútra Roman Mikulec vyhlásil, že nové autá by mali policajti dostávať v priebehu roku 2023. Za rozloženie farby na automobiloch hlasovali aj ľudia prostredníctvom sociálnej siete Facebook. O dôvodoch, pre ktoré zvolila polícia kombináciu žltej a modrej farby, hovoril aj policajný prezident Štefan Hamran.

„Nové farby používajú polície naprieč Európou. Odborníci vybrali žltú, pretože má špeciálne fyzikálne vlastnosti, má vysokú viditeľnosť aj za znížených svetelných podmienok. Kombinácia týchto farieb je považovaná celosvetovo za farbu polície,“ vysvetlil.

Anketa:
Páči sa ti dizajn nových policajných áut?
Áno.
Nie.
Neviem sa rozhodnúť.
Áno.
55 %
1088 Hlasov
Nie.
38 %
757 Hlasov
Neviem sa rozhodnúť.
6 %
123 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia