Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ema Stanovská TASR
19. septembra 2022, 17:35
Čas čítania 0:44

Žiaci možno v triedach mrznúť nebudú. Ministerstvo financií dá regionálnym školám 30 miliónov eur na zvýšené ceny energií

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Ministerstvo financií schválilo žiadosť ministerstva školstva na uvoľnenie financií nad rámec schváleného rozpočtu.

Ministerstvo financií uvoľnilo v pondelok rozpočtovým opatrením 30 miliónov eur pre regionálne školy. Peniaze sú určené na kompenzáciu zvýšených cien energií. TASR o tom informoval tlačový odbor rezortu.


Schválilo tak žiadosť ministerstva školstva na uvoľnenie financií nad rámec schváleného rozpočtu. Sumu ministerstvo uvoľnilo na základe kvantifikácie výdavkov jednotlivých škôl.

„Časť prostriedkov bude poskytnutá vo forme dotácie na prenesený výkon štátnej správy obciam a časť vyšším územným celkom,“ ozrejmil rezort.


Kompenzácie za vyššie ceny energií bude podľa neho vláda riešiť komplexne na úrovni obyvateľov, podnikateľov či verejnej správy. „V súčasnosti rovnako čakáme na závery rokovaní s Európskou komisiou, aby sme vedeli vyhodnotiť celkový rozsah problému a jeho následný vplyv na rozpočet verejnej správy,“ doplnil.


Ministerstvo takisto pripomenulo, že vo februári poskytlo rezortu školstva rozpočtovým opatrením sumu 40 miliónov eur na zvýšenie normatívnych finančných prostriedkov a dofinancovanie prevádzkového normatívu pre nárast cien energií v regionálnom školstve.

27. marca 2024, 13:00 Čas čítania 3:39 Tri Slovenky chceli napraviť diery v školstve. Založili úspešný program, vďaka ktorému si študenti rozbehnú vysnívanú kariéru Tri Slovenky chceli napraviť diery v školstve. Založili úspešný program, vďaka ktorému si študenti rozbehnú vysnívanú kariéru

Slovenská rektorská konferencia minulý týždeň upozornila, že vysokým školám na Slovensku hrozí pre energetickú krízu kolaps. Konferencia uviedla, že ak vláda požiadavky nesplní do 17. novembra, vysoké školy prestanú s výučbou. V momentálnej situácii nie sú podľa rektorov schopné zabezpečiť základnú prevádzku a vyučovanie.

Domov
Zdieľať
Diskusia