Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ema Stanovská
8. septembra 2022, 21:00
Čas čítania 1:18

TOP 3 vo štvrtok: Zomrela Alžbeta II., raper Palermo ide od väzenia a Čech vyhral zlato na majstrovstvách sveta v Exceli

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Toto sú top správy dnešného dňa.

Zomrela britská kráľovná Alžbeta II.

Spojené kráľovstvo oznámilo, že kráľovná Alžbeta II., celým menom Elizabeth Alexandra Mary Windsor, zomrela vo veku 96 rokov. 

 
Hlava Spojeného kráľovstva a ďalších 14 štátov Commonwealthu mala už dlhšie podlomené zdravie. Médiá informovali, že hlava krajiny mala problémy s chôdzou aj so státím.

Alžbeta II. bola najdlhšie slúžiacim britským monarchom v histórii (1952 – 2022), jej nástupcom je princ Charles.

Viac sa dočítaš tu.

Všetko podstatné o jej živote si môžeš prečítať v tomto článku.

Kráľovná Alžbeta
Zdroj: TASR/AP

Raper Palermo dostal 10 rokov väzenia

Raper Pavol Mlynárik alias Palermo dostal za činnosť pre zločineckú drogovú skupinu z okolia Serede desaťročný úhrnný trest väzenia. Špecializovaný trestný súd v Pezinku vo štvrtok odsúdil na nepodmienečné tresty aj ďalších piatich spoluobžalovaných.

 
Všetci priznali vinu. Prípad sa týka policajnej akcie Venal 6. Rozhodnutie súdu v časti výroku o treste zatiaľ nie je právoplatné.


„Súd zvážil všetky poľahčujúce okolnosti vo vzťahu k môjmu klientovi. Trest považujeme za zákonný a správny. Ponechali sme si lehotu na podanie odvolania,“ uviedla obhajkyňa Pavla M. Ivana Kochanská.

Viac sa dočítaš tu.

Palermo
Zdroj: MV SR

Čech vyhral zlato na majstrovstvách sveta v Exceli

Dvadsaťjedenročný študent z Pardubíc priniesol do Českej republiky originálnu zlatú medailu. Nevyhral ju v žiadnom športe, ale vďaka svojim zručnostiam v Microsoft Office. Ondřej Cach je expertom na programy Excel a v USA vyhral nad miliónom prihlásených súťažiacich zo šesťdesiatich krajín.

8. novembra 2022, 20:00 Čas čítania 1:40 Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov

Študenti z celého sveta súťažili v zručnostiach v programoch Microsoft Word, PowerPoint a Excel. Ich úlohou bolo vypracovať dva projekty. Najskôr sa museli čo najviac priblížiť zadaniu a potom vypracovať vlastný kreatívny projekt na danú tému.

Viac sa dočítaš tu

Microsoft
Zdroj: Microsoft

Instagramový post dňa

Na obrazovky televízie Markíza dorazila už 14. séria populárnej slovenskej reality šou Farma. Markíza na Instagrame zverejnila krátke video, na ktorom vidno, ako sa zranila len 19-ročná študentka z Bratislavy Giuliana Santi počas rúbania dreva. Potom ako sa napriahla so sekerou, jej poleno spadlo na hlavu, na čo spadla a jej kolegovia ju hneď prišli ratovať, keďže jej začala tiecť krv. 

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Farma (@farma.markiza)

Domov
Zdieľať
Diskusia