Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ema Stanovská
8. septembra 2022, 19:32
Čas čítania 1:06

Aktuálne: Zomrela britská kráľovná Alžbeta II.

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Kráľovná zomrela vo veku 96 rokov.

Spojené kráľovstvo oznámilo, že kráľovná Alžbeta II., celým menom Elizabeth Alexandra Mary Windsor, zomrela vo veku 96 rokov. 

Sledujeme celú aktuálnu situáciu v článku NAŽIVO

Na úmrtie Alžbety II. reagoval aj nový kráľ Karol, syn kráľovnej. „Hlboko smútime nad odchodom váženej panovníčky a milovanej matky. Viem, že jej stratu bude hlboko pociťovať celá krajina a Spoločenstvo národov, ako aj nespočetné množstvo ľudí na celom svete.“

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa The Royal Family (@theroyalfamily)

Hlava Spojeného kráľovstva a ďalších 14 štátov Commonwealthu mala už dlhšie podlomené zdravie. Médiá informovali, že hlava krajiny mala problémy s chôdzou aj so státím.

9. septembra 2022, 8:48 Čas čítania 2:24 Kto je nástupníkom britského trónu po smrti kráľovnej Alžbety II.? Novým kráľom je Karol III. Kto je nástupníkom britského trónu po smrti kráľovnej Alžbety II.? Novým kráľom je Karol III.

 Dnes portál BBC informoval, že je pod lekárskym dohľadom v Balmorale, škótskom domove anglickej kráľovskej rodiny. „Lekári kráľovnej sa obávajú o zdravie jej veličenstva a odporučili, aby zostala pod lekárskym dohľadom,“ uvádzalo sa vo vyhlásení.

Do Balmoralu odcestoval princ Charles, princezná Kate, princ William, vojvodkyňa z Cornwallu Camilla aj vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu Harry a Meghan.

Kráľovná Alžbeta II. sa narodila v Mayfair v Londýne ako prvé dieťa vojvodu a vojvodkyne z Yorku – kráľovi Jurajovi VI. a kráľovnej Alžbete. V  roku 1947 sa vydala za Philipa, vojvodu z Edinburghu, bývalého princa Grécka a Dánska, s ktorým mala štyri deti: Charlesa, Anne,  Andrewa a princa Edwarda.

• Refresher sa rozprával s britským mediálnym expertom, ktorý vysvetlil, aká bola v Spojenom kráľovstve atmosféra tesne pred smrťou kráľovnej.

• Prečítaj si kompletný profil Alžbety II. a pozri si 10 najsilnejších fotiek zo života kráľovnej

• Oznámením o úmrtí britskej kráľovnej sa v Británii spustila operácia Jednorožec. Opisujeme, čo sa bude diať deň po dni

• Slovenskí politici sa lúčia s kráľovnou Alžbetou. Prečítaj si vyjadrenia prezidentky, premiéra a ministrov. 

• Novým kráľom Spojeného kráľovstva sa stal v momente Alžbetinho úmrtia jej najstarší syn Charles.
Domov
Zdieľať
Diskusia