Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
6. septembra 2022, 17:43
Čas čítania 0:34
Dominik Vetrák

Na západe nič nové ukazuje mrazivý trailer. Veľkolepý vojnový film zobrazí hrôzy vojny, aké si ešte nezažil

Na západe nič nové ukazuje mrazivý trailer. Veľkolepý vojnový film zobrazí hrôzy vojny, aké si ešte nezažil
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY ALL QUIET ON WESTERN FRONT
Uložiť Uložené

Literárne veľdielo Ericha Mariu Remarqua All Quiet on the Western Front dostane nové filmové spracovanie od Netflixu. Sleduj prvý trailer a teš sa na októbrovú premiéru.

Veľdielo svetovej literatúry Na západe nič nové, ktoré vyšlo v roku 1929 a napísal ho Erich Maria Remarque, dostalo už viacero filmových podôb. Filmové adaptácie nakrútili Delbert Mann, Lewis Milestone či Seong-il Cheon.

Odporúčané
3. časť House of the Dragon: akú chorobu má Crabfeeder, ktorá nová postava letela na drakovi a v čom epizóda nedávala zmysel? 3. časť House of the Dragon: akú chorobu má Crabfeeder, ktorá nová postava letela na drakovi a v čom epizóda nedávala zmysel? 6. septembra 2022, 15:30

Tento rok však vyjde ďalšia verzia legendárneho diela. Režíroval ju Edward Berger a scenár vytvoril bývalý novinár The Washington Post Ian Stokell s producentom a hercom Lesleym Patersonom. Čerpali pri ňom z klasického románu o prvej svetovej vojne. V hlavnej úlohe uvidíme známeho nemeckého herca Daniela Brühla (Rivali). 

Film zobrazí hrôzy a strašidelné výjavy prvej svetovej vojny z pohľadu radových vojakov, ktorí v snahe prežiť vojnu robia neľudské a neetické zverstvá. Felix Kammerer stvárnil hlavnú postavu – vojaka Paula Bäumera.

Snímka bude plná nepríjemných a násilných scén, ktoré vojnu nebudú glorifikovať, práve naopak, odradia od nej každého, kto si film pozrie. Na Netflixe bude mať dráma Na západe nič nové premiéru 28. októbra 2022. 

Domov
Zdieľať
Diskusia