Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jakub Paulík
30. augusta 2022, 14:52
Čas čítania 0:42

Mafián so skleneným okom je po smrti. Testy DNA potvrdili jeho identitu

Kategória:
Zaujímavosti
Uložiť Uložené

Nezvestný bol od roku 2013.

Telo vykopané pri Dolnom Chotári skutočne patrí mafiánskemu zabijakovi Róbertovi Nigutovi. S informáciou o identite jedného z najhľadanejších Slovákov, po ktorom pátral aj Interpol, prišla TV Markíza s odvolaním sa na analýzu vzoriek DNA.

Nigut prezývaný aj ako Luciano bol v minulosti jedným z hlavných členov skupiny mafiánskeho bosa Róberta Okoličányho. Šéfovi gangu v roku 2018 vymerali doživotný trest a odvtedy sa nachádza na úteku. Polícia a Interpol rovnako dlhé roky pátrali aj po doživotne odsúdenom Róbertovi Nigutovi, mafiánovi s jedným skleneným okom. 

Nezvestný bol od roku 2013 a jeho pozostatky sa našli na juhu Slovenska pri Dolnom Chotári až 14. júla 2022. Testy DNA teraz oficiálne potvrdili, že vykopané časti tela patrili Nigutovi. 

K zabitiu mafiána Róberta Niguta sa priznal Ladislav Alföldi, ktorý spolupracoval s obvineným Františkom Dorom mladším, synom exstarostu Dolného Chotára. Alföldi údajne konal na objednávku muža menom Radovan Varga. V prípade je tiež obvinený člen gangu sátorovcov Juraj Bugár.

O mafii na juhu Slovenska, ktorá zabila viac ľudí ako černákovci, sa dočítaš v rozhovore s Dávidom Barakom, autorom knihy Zahrabaná pravda – krvavý teror v Dunajskej Strede.
17. júna 2022, 9:30 Čas čítania 6:47 Kto sú najhľadanejší Slováci, po ktorých pátra aj Interpol? Vrahovia, mafiáni aj terorista Kto sú najhľadanejší Slováci, po ktorých pátra aj Interpol? Vrahovia, mafiáni aj terorista
Domov
Zdieľať
Diskusia