Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Tento článok je sponzorovaný obsah OOCR Vysoké Tatry.
30. augusta 2022, 10:00
Čas čítania 3:51
Sponzorovaný obsah

10 aktivít, ktoré by si nemal vynechať, keď sa ocitneš v Poprade

ZAUJÍMAVOSTI AQUACITY POPRAD CESTOVANIE CESTOVANIE PO SLOVENSKU VYSOKÉ TATRY
Uložiť Uložené

O viacerých zaujímavých miestach v Poprade veľa ľudí nevie.

Idylická scenéria s výhľadom na Tatry láka do Popradu ľudí z celého Slovenska aj zahraničia. Aj keď je upokojujúci pohľad na majestátne vrchy bezpochyby krásny, mal by si vedieť, že Poprad toho ponúka oveľa viac. Od najvyššej lezeckej steny v strednej Európe až po vyhliadkový let balónom. Je škoda, že o viacerých zaujímavých aktivitách a miestach v Poprade veľa ľudí nevie. Preto sme sa v spolupráci s Oblastnou organizáciou cestovného ruchu Región Vysoké Tatry rozhodli spísať 10 aktivít, ktoré by si v Poprade rozhodne nemal vynechať. 

1. Popradské pleso 

Aj keď Popradské pleso pozná zrejme každý, chceli sme ho spomenúť hneď na začiatku. Je totiž ikonickým miestom a obľúbeným cieľom tatranských turistov. Leží v Mengusovskej doline v nadmorskej výške 1 494 m n. m. a je štvrtým najväčším plesom na Slovensku. Jeho obrovskou výhodou je, že sa k nemu dostaneš úplne jednoducho po asfaltovej ceste. Je teda perfektnou voľbou na oddychový rodinný výlet. Pohodovú trasu zvládneš na bicykli, s kočíkom alebo klasicky po vlastných. Z Popradu sa tam dostaneš za 25 minút autom. 

Popradské pleso.
Popradské pleso. Zdroj: https://www.tatryportal.sk/tura/chata-pri-popradskom-plese/

2. Zážitkové jazdy historickými električkami

Kométa a Trojča. Takto sa volajú historické tatranské električky, ktoré premávajú dodnes. Obe vyrážajú z Popradu a prechádzajú cez Starý Smokovec. Trasa Kométy však končí v Tatranskej Lomnici a Trojča ťa odvezie na Štrbské Pleso. Jazda týmito električkami bude výnimočným zážitkom, keďže Kométa je z roku 1913 a Trojča z roku 1969.

3. Let balónom

Ak máš rád nevšedné aktivity, ktoré sa z tvojich spomienok len tak nevytratia, mal by si skúsiť let teplovzdušným balónom. Počas približne hodinového letu sa okrem nádherných panoramatických výhľadov môžeš tešiť aj na slávnostný krst vzduchoplavcov pomocou štyroch živlov a krstný list s tvojim novým balonárskym menom. Celý program trvá približne tri až štyri hodiny. Najprv sa zoznámiš s pilotom aj balónom a následne môžeš sledovať jeho prípravu na let. Hneď ako sa balón naplní teplým vzduchom, tvoj zážitok v oblakoch začína.

balón
Zdroj: Unsplash/Henrique

4. WoodRock 

Poprad sa môže pochváliť najvyššou lezeckou stenou v strednej Európe. Navyše, má aj zaujímavý príbeh, ktorý si môžeš prečítať tu. Nachádza sa v indoorovej lezeckej hale WoodRock, ktorá okrem lezenia, lezeckých kurzov či požičania lezeckého výstroja ponúka aj tandemové lety na paraglajde, kurzy paddleboardingu či množstvo ďalších športových aktivít. Ak si fanúšik adrenalínu a pohybu, WoodRock by si určite nemal vynechať. 

lezecká stena
Zdroj: Unsplash/bady abbas

5. AquaCity Poprad

Tento vodný svet pod Tatrami ti pravdepodobne netreba predstavovať. Aby sme ti však ukázali, prečo je návšteva AquaCity v Poprade taká lákavá, zhrnieme ti, čo všetko tam nájdeš. Okrem zábavy, relaxu a oddychu je súčasťou AquaCity 13 vonkajších a vnútorných bazénov s termálnou vodou. Nájdeš tu aj tobogany a viac ako 350 vodných atrakcií. AquaCity je unikátne aj tým, že voda, ktorá je v termálnych bazénoch, pramení z hĺbky 1300 m. Určite ťa tiež poteší fakt, že keďže obsahuje viac ako 20 rôznych minerálov, priaznivo pôsobí na ľudské zdravie. A tak spojíš návštevou AquaCity príjemné s užitočným. 

Navyše, AquaCity nie je len vhodným miestom na relax a zábavu, ale aj na šport. Špičkový plavecký bazén má totiž 50 metrov, je navrhnutý podľa medzinárodných parametrov a je aktuálne najmodernejším plaveckým bazénom na Slovensku. Plávanie môžeš v AquaCity doplniť aj návštevou fitnes centra a celé to zakončiť príjemnou saunou na uvoľnenie svalstva. 

Aquacity Poprad
Zdroj: OOCR Región Vysoké Tatry

6. PanIQ Room

Predstav si to. S kamošmi ste uväznení v izbe, dochádza vám čas a adrenalín stúpa. Vašou jedinou možnosťou je dobrá spolupráca a komunikácia. Ak do Popradu zavítaš s partiou kamarátov, môžete spoločne otestovať svoju vynaliezavosť, logické myslenie a tímového ducha v únikovej hre v PanIQ Room. Na výber máte Tajomnú katakombu, Lavínu či Hanibalov dotyk. Hľadanie cesty von nebude jednoduché, avšak bude to mimoriadne dobrodružstvo. Navyše, skvelou motiváciou je, že ak s kamošmi prekonáte rekord, za vašu hru nezaplatíte ani cent. 

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Paniqroom POPRAD (@paniqroompoprad)

7. Vyhliadkový let lietadlom

Zdolal si už niekoľko tatranských štítov? Pozri si ich krásu zhora. Let ponad Tatry bude úplne iným zážitkom. Je jedno, či chceš vidieť naše hory v zime alebo v lete. Let môžeš absolvovať celoročne. V športovom lietadle ťa skúsený pilot zoznámi s kokpitom aj samotným programom. Dá ti aj všetky potrebné inštrukcie, aby si si let užil naplno a zároveň bezpečne. 

8. Pivný kúpeľ

Máš pivo tak rád, že by si sa v ňom aj vykúpal? V Poprade to nebude žiadny problém. Túto možnosť tu ponúkajú pivné kúpele Minipivovaru Tatras. Pivný kúpeľ však nie je iba neobyčajným zážitkom, z ktorého ti zostane kuriózna fotka v žltej tekutine, ale aj účinná procedúra, ktorá bola obľúbená už v stredoveku. Vďaka chmeľu, výťažku z pivovarského mláta či kvasinkám má takýto kúpeľ liečivé účinky. Prečisťuje pokožku, uvoľňuje svaly a podporuje imunitný systém. V pivných kúpeľoch sa môžeš tešiť na chmeľovú suchú saunu, ľadovú kaďu, pivný kúpeľ, čapovanie piva a ovsené lôžko z pšeničnej slamy. 

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Minipivovar Tatras (@tatras.poprad)

9. Tatranská galéria v bývalej elektrárni

Kedysi poháňala tatranskú električku, dnes je z nej galéria. Budova bývalej parnej elektrárne v Poprade, ktorú začali stavať v roku 1911, už tridsať rokov slúži ako výstavný priestor. Je to dokonca prvá továrenská budova na Slovensku, ktorá sa zmenila na stredisko kultúry. Dnes v nej nájdeš výtvarné diela súčasných umelcov alebo sa môžeš zúčastniť tvorivých dielní či rôznych iných aktivít, a to všetko v unikátnom industriálnom priestore.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Discover Slovakia (@discover_slovakia_)

10. Zvernica v Kvetnici

Iba 4 kilometre od Popradu sa nachádza zvernica, v ktorej môžeš vidieť muflóny a diviaky. Podľa správcu zvernice Františka Labaja patrí táto zvernica medzi najlepšie na Slovensku. Muflonej zveri sa tu veľmi dobre darí a vždy na jar vítajú mladé muflónčatá. Ak si milovník prírody a obdivovateľ zvierat, tento posledný tip je práve pre teba. 

muflón
Zdroj: Unsplash/Dusan Veverkolog

Niečo pre každého 

V Poprade si prídu na svoje milovníci adrenalínu, umenia, prírody, oddychu, ale aj piva. Toto mesto ponuka veľa možností. Stačí si vybrať niektoré z nich, alebo si výlet dobre naplánovať a stihnúť ich všetky. Návštevu Popradu ti navyše spríjemní čistý horský vzduch a ten krásny výhľad na Tatry, ktorý nikdy neomrzí. 

Domov
Zdieľať
Diskusia