Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš
21. júla 2022, 12:13
Čas čítania 0:48

Pri Zvolene niekto nemeckej armáde ukradol tri vojenské kontajnery. Polícia zlodeja chytila ešte v ten istý deň

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Krádež potvrdil aj minister obrany Jaroslav Naď. Tvrdí, že v kontajneroch nebolo nič vzácne, dva boli dokonca prázdne.

Nemeckej armáde ukradli na Slovensku tri veľké vojenské kontajnery, informuje portál TV Markíza. Nevídanú krádež potvrdil minister obrany Jaroslav Naď, podľa ktorého však v kontajneroch nebolo nič vzácne, ani žiadna vojenská technika. 

„Nemci pri pravidelnej kontrole vagónov odstavených v Badíne zistili, že im chýbajú tri vojenské kontajnery. Hneď to nahlásili vojenskej polícii a keďže išlo o civilný priestor, vyšetrovanie prenechali civilnej polícii,“ objasnil situáciu šéf rezortu obrany pre televíziu Markíza.

„V kontajneroch sa nenachádzal žiadny vojenský materiál ani munícia, tieto informácie sa nezakladajú na pravde rovnako ako tie, že to bolo na základni na Sliači. Dva kontajnery boli prázdne a v jednom bol stavebný materiál, lešenie a rebríky,“ uviedol Naď. Pôvodne sa internetom šíril hoax, podľa ktorého mala byť v kontajneroch súčasť systému Patriot.

Jaroslav Naď
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Kontajnery ukradli z civilného územia v Badíne pri Zvolene. Páchatelia pri krádeži použili aj hydraulickú ruku, ktorou naložili nemecké kontajnery na nákladiak. Prípadom sa pôvodne zaoberala vojenská polícia, tá ho však odovzdala civilnej polícii, ktorá páchateľa dolapila ešte v deň krádeže. 

4. októbra 2023, 12:00 Čas čítania 4:31 Čo navštíviť v Berlíne? Nájdeš tam kluby, kam musíš prísť nahý, štýlové vintage obchody aj super kaviarne Čo navštíviť v Berlíne? Nájdeš tam kluby, kam musíš prísť nahý, štýlové vintage obchody aj super kaviarne

Televízii to potvrdila policajná hovorkyňa Petra Kováčiková. „Môžeme potvrdiť, že sme v tejto veci prijali trestné oznámenie, polícia vo Zvolene začala trestné stíhanie vo veci zločinu krádeže. Vzhľadom na procesné úkony polícia teraz nebude poskytovať žiadne podrobnejšie informácie.“

Domov
Zdieľať
Diskusia