Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jana Chovancová
30. júna 2022, 20:56
Čas čítania 0:40

Prieskum Focusu pre TV Markíza: prvý Hlas-SD, druhý Smer. Na SaS sa doťahujú progresívci

Kategória:
News
Uložiť Uložené

V prieskume skončilo ako posledná strana KDH, kotlebovci boli pod čiarou.

Ak by boli parlamentné voľby v júni, vyhral by Hlas-SD s 20,5 percenta hlasov. Za ním  by skončila strana Smer-SD, ktorú by volilo 14,4 percenta voličov. Vyplýva to z prieskumu, ktorý uskutočnila agentúra Focus pre televíziu Markíza. Píšu o tom TV noviny.

Na treťom mieste sa umiestnila strana SaS s 9,6 percenta hlasov, čo však je o 1,5 percenta menej ako pred mesiacom. Za ňou je Progresívne Slovensko s 9,1 percenta a na piatom mieste sa umiestnilo hnutie Sme rodina, ktoré má 7,6 percenta, čo je o 2 percentá viac ako v máji tohto roka. 

Volebné preferencie politických strán – máj 2022.
Volebné preferencie politických strán – máj 2022. Zdroj: Agentúra Focus

Medzi stranami, ktoré sa nachádzajú pod čiarou, skončili Aliancia, SNS aj Kotlebovci – ĽSNS či Za ľudí. V ďalšom prieskume, ktorý agentúra vykonala, 1005 respondentom kládli ďalšie otázky týkajúce sa volieb:

„Predstavte si, prosím, že by sa parlamentné voľby na Slovensku konali na budúci víkend. Zúčastnili by ste sa na ich? Ak áno, ktorej strane alebo hnutiu by ste dali svoj hlas?“

Na voľbách by sa nezúčastnilo 15,2 percenta respondentov, 14,4 percenta odpovedalo „neviem“.

Domov
Zdieľať
Diskusia