Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. júna 2022, 8:46
Čas čítania 0:59
Ema Stanovská TASR

Dnes radšej zostaň v tieni a veľa pi. Teploty môžu vystúpiť až na 33 stupňov Celzia, v pondelok bude ešte teplejšie

NEWS POČASIE SPRÁVY Z DOMOVA
Uložiť Uložené

SHMÚ vydal výstrahu prvého stupňa pred vysokými teplotami, ktorá platí pre okresy v Bratislavskom, Banskobystrickom, Košickom, Nitrianskom a Trnavskom kraji.

V niektorých okresoch na juhu, západe a východe Slovenska môžu teploty v nedeľu (19. 6.) dosiahnuť až 33 stupňov Celzia. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav na svojom webe. Pred vysokými teplotami vydal SHMÚ výstrahu prvého stupňa.


Výstraha platí pre niektoré okresy v Bratislavskom, Banskobystrickom, Košickom, Nitrianskom a Trnavskom kraji. V týchto okresoch sa podľa meteorológov ojedinele očakáva dosiahnutie maximálnej teploty vzduchu 33 stupňov Celzia.


„Vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov,“ uviedli meteorológovia. Výstrahy pred vysokými teplotami platia od 13.00 do 19.00 h.

SHMÚ
Zdroj: SHMÚ


Ešte teplejšie môže byť podľa meteorológov v pondelok (20. 6.), keď môže teplomer ukazovať až do 35 stupňov Celzia. SHMÚ vydal v tejto súvislosti výstrahy druhého stupňa.

Výstrahy pred vysokými teplotami platia v celom Bratislavskom, Nitrianskom a Trnavskom kraji a v niektorých okresoch Banskobystrického, Trenčianskeho, Košického a Prešovského kraja v čase od 15.00 do 18.00 h.

Odporúčané
Klimatická kríza môže ovplyvniť vzrast ľudí, môžu sa dokonca scvrknúť, hovorí fosílny expert Klimatická kríza môže ovplyvniť vzrast ľudí, môžu sa dokonca scvrknúť, hovorí fosílny expert 7. júna 2022, 21:02

 V týchto okresoch očakáva dosahovanie maximálnej teploty vzduchu 35 stupňov Celzia. „Vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov. Uvedená teplota vzduchu je v danom ročnom období a oblasti zriedkavá a pravdepodobnosť poškodenia zdravia nadmerným zaťažením organizmu u niektorých osôb je vysoká,“ upozorňuje SHMÚ.

Zároveň v pondelok od 14.00 h platí výstraha pred vysokými teplotami aj v niektorých okresoch najmä na strednom, východnom a v časti západného Slovenska. Teplota tu môže dosiahnuť do 33, miestami až do 34 stupňov Celzia. Výstrahy platia do pondelkovej 18. hodiny.

Viac správ z domova a zo sveta nájdeš v sekcii News.

Domov
Zdieľať
Diskusia