Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. mája 2022, 20:47
Čas čítania 0:28
Ema Stanovská

Justin Timberlake predal autorské práva ku všetkým svojim skladbám za 100 miliónov dolárov

Justin Timberlake predal autorské práva ku všetkým svojim skladbám za 100 miliónov dolárov
Zdroj: Getty Images/Frazer Harrison
NEWS HUDBA SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

Spoločnosť Hipgnosis v súčasnosti vlastní práva na vyše 65-tisíc skladieb umelcov ako je Neil Young, Red Hot Chili Peppers či Beyoncé.

Justin Timberlake predal všetky svoje piesne britskej spoločnosti Hipgnosis, čím jej odovzdal 100-percentné vlastníctvo autorských práv – šlo o obchod s hodnotou 100 miliónov dolárov, píše Complex.

Spoločnosť Hipgnosis vo štvrtok oznámila, že kúpila najväčšie Timberlakových hity, vrátane skladieb „SexyBack“, „Rock Your Body“, „Suit and Tie“ a „Can't Stop the Feeling“. Bývalý člen NSYNC uviedol, že sa „teší na vstup do tejto ďalšej kapitoly“.

Spoločnosť Hipgnosis, ktorú v roku 2018 založil Merck Mercuriadis a Nile Rodgers, v súčasnosti vlastní práva na vyše 65-tisíc skladieb umelcov ako je Neil Young, Red Hot Chili Peppers či Beyoncé.

Svoje piesne nedávno predali aj speváci Ryan Tedder, Bruno Mars či Bruce Springsteen, ktorý predal celú svoju diskografiu spoločnosti Sony za ohromných 550 miliónov dolárov. 

Domov
Zdieľať
Diskusia