Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. mája 2022, 20:08
Čas čítania 0:37
Jakub Paulík

Z Ruska za prvé tri mesiace tohto roku odišli skoro štyri milióny ľudí

Z Ruska za prvé tri mesiace tohto roku odišli skoro štyri milióny ľudí
Zdroj: TASR/AP/Dmitri Lovetsky
ZAUJÍMAVOSTI RUSKO SPRÁVY ZO SVETA VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

Nárast príchodu Rusov do niektorých krajín sa oproti minulému roku v tom istom období zvýšil až päťnásobne.

Z Ruska za prvé tri mesiace roku 2022 odišli takmer štyri milióny obyvateľov. The Guardian informuje, že počet ľudí prichádzajúcich do krajín bývalého Sovietskeho zväzu sa zvýšil najmä od začiatku invázie na Ukrajinu. 

Informácie pochádzajú z oficiálnej štatistiky ruskej Federálnej bezpečnostnej služby (FSB). Dôvody na odchod boli rôzne. Niektorí obyvatelia nesúhlasili s vojnou na Ukrajine, iní sa obávali, že Rusko uzavrie svoje hranice, spustí všeobecnú mobilizáciu alebo vyhlási stanné právo.

Odporúčané
V Bratislave na Slavíne hrozia potýčky. Stretnúť sa môžu podporovatelia Ruska a Ukrajiny V Bratislave na Slavíne hrozia potýčky. Stretnúť sa môžu podporovatelia Ruska a Ukrajiny 7. mája 2022, 10:52

Zo štatistík FSB vychádza, že do Estónska odišlo viac ako 125 000 občanov Ruska, do Tadžikistanu 40 000 Rusov a do Gruzínska skoro 39 000. Ak si to v rámci týchto troch krajín porovnáme s rovnakým obdobím za rok 2021, ide o 4- až 5-násobný nárast.

Do Kazachstanu prišlo 200 000 ruských občanov, do Arménska skoro 135 000 a do Uzbekistanu 53 000 Rusov. Mierne sa zvýšil aj počet Rusov, ktorí prišli do Litvy, Lotyšska či na Ukrajinu. Dáta z FSB však neupresňujú, koľko občanov sa medzičasom vrátilo naspäť.

Späť
Zdieľať
Diskusia