Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. mája 2022, 20:53
Čas čítania 1:45
Ivan Koribanič

Slovensko prehralo prípravný zápas pred MS, tentoraz proti Nórsku. Prvý gól v debutovom zápase strelil iba 17-ročný Adam Sýkora

Slovensko prehralo prípravný zápas pred MS, tentoraz proti Nórsku. Prvý gól v debutovom zápase strelil iba 17-ročný Adam Sýkora
Zdroj: TASR/Erika Ďurčová
ŠPORT HOKEJ MS 2022 V HOKEJI SLOVENSKÁ HOKEJOVÁ REPREZENTÁCIA SLOVENSKO
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Do zápasu ešte nezasiahol Tomáš Tatar či Juraj Slafkovský.

Refresher ti bude počas celých hokejových majstrovstiev sveta vo Fínsku prinášať tie najpodstatnejšie informácie či už z ľadu, alebo aj o dianí mimo neho. Určite preto sleduj tému MS 2022 v hokeji a nenechaj si nič ujsť.

Slovensko odohralo svoj 5. prípravný zápas, tentoraz v Žiline proti Nórsku. Šlo o prvý zápas v Kaufland Cupe. Účastníkom je okrem Slovenska a Nórska Francúzsko.

Zápas s Nórmi Slováci prehrali a z 5 zápasov vyhrali 3. Pred odletom do Fínska čaká hráčov trénera Craiga Ramsayho posledný zápas, a to proti Francúzsku. A práve proti Francúzom odohrajú Slováci otvárací zápas na majstrovstvách sveta.

Prvá tretina sa začala lepšie pre Slovensko. V jej polovici strelil úvodný gól Adam Líška. Ten na olympiáde chýbal v záverečnej nominácii. Už o 8 minút neskôr vyrovnal 35-ročný Roymark. Prvá tretina sa tak skončila remízou.

Druhá tretina sa skončila rovnako, no s opačným poradím strelených gólov. Po tom, čo Nóri faulovali, mali Slováci k dispozícii prvú presilovku. Tú zvládli dobre, hoci sa neskončila gólom. Nórov v ich obrannom pásme zvierali vyše minúty a pol a brankár Arntzen musel zneškodniť viacero striel.

No o pár minút neskôr sa dvaja Slováci ocitli v presile na jedného Nóra oproti severskému brankárovi. Puk mal na hokejke iba 17-ročný hráč Nitry Adam Sýkora. Mal na výber, či prihrá, no rozhodol sa pre strelu. Výstavným ťaháčikom puk namieril ponad Arntzenovu lapačku.

Pre Adama Sýkoru to bol prvý zápas v seniorskej reprezentácii a na prvý gól potreboval iba 37 minút.

Tretiu tretinu začali Nóri na trestnej lavici, keď už po 3 minútach zdržoval hru Krogdahl. Hoci mali Slováci početnú výhodu, boli to práve oni, kto inkasoval gól. Ten strelil 33-ročný Ken-Andre Olimb, ktorý má za spoluhráča o tri roky staršieho brata Mathisa Olimba.

Slovenská disciplinovanosť sa následne rozpadla a v priebehu piatich minút šli postupne na trestnú lavicu Patrik Koch a Mário Lunter. Prvú presilovku Nóri nevyužili, no pri tej druhej zvýšili stav stretnutia na 2 : 4.

Následnu slovenskú presilovku využil Kristián Pospíšil a pekným pohybom medzi kruhmi zmiatol nórskych obrancov a zápas zdramatizoval na priebežné skóre 3 : 4. Tri minúty pred koncom stav vyrovnal obdobnou strelou ako Adam Sýkora, len vo väčšej rýchlosti Andrej Kollár.

Do konca už gól nestrelil nikto a prišlo na 5-minútové predĺženie. V ňom hrali Slováci v presilovke, ktorú však nepretavili na gól. Rozhodnúť tak museli až samostatné nájazdy. V nich boli napokon úspešnejší Nóri a vyhrali.

SLOVENSKÁ ZOSTAVA V ZÁPASE PROTI NÓRSKU:

V bráne: Patrik Rybár
1. formácia: Peter Čerešňák (C), Mislav Rosandič (A), Róbert Lantoši (A), Jozef Baláž, Adam Líška
2. formácia: Daniel Gachulinec, Michal Ivan, Kristián Pospíšil, Alex Tamáši, Mário Lunter
3. formácia: Mário Grman, Patrik Koch, Pavol Regenda, Marek Valach, Jakub Minárik
4. formácia: Martin Bučko, Adrián Holešinský, Andrej Kollár, Adam Sýkora
Domov
Zdieľať
Diskusia