Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. apríla 2022, 9:29
Čas čítania 1:20
Dominik Vetrák

Šéf DC filmov chce napodobniť marvelovky. Čaká nás ďalší veľký reštart komiksoviek okolo Batmana a Supermana?

Šéf DC filmov chce napodobniť marvelovky. Čaká nás ďalší veľký reštart komiksoviek okolo Batmana a Supermana?
Zdroj: Warner Bros. Discovery
FILMY A SERIÁLY DC KOMIKSOVKY
Uložiť Uložené

Štúdiá DC a Warner Bros. prejdú istými zmenami. Zatiaľ nevieme, či vďaka tomu uvidíme menej alebo viac komiksových filmov a seriálov.

Hollywoodsky magazín Variety tvrdí, že jeho dôverné zdroje majú zaujímavé informácie o budúcnosti DC filmov. Štúdio Warner Bros. sa nedávno spojilo s mediálnym korporátom Discovery a vytvorili Warner Bros. Discovery.

Podľa Variety sa vedenie rozhoduje, čo ďalej s projektmi od DC. Spadajú pod ne komiksoví hrdinovia, ako napríklad Batman, Superman, Wonder Woman, Aquaman, Flash a ďalší.

Odporúčané
10 najlepších filmov Toma Cruisa 10 najlepších filmov Toma Cruisa 18. apríla 2022, 14:30

V čom chce DC kopírovať Marvel

Šéf spoločnosti David Zaslav chcel údajne nájsť niekoho, kto projekty od DC povedie podobným štýlom ako Kevin Feige, ktorý má na starosti marvelovské projekty. Feige je riaditeľom Marvel Studios a zároveň kreatívnym producentom každého filmu a seriálu, ktorý pripravujú.

Nad jeho vedomosťami o každom projekte žasol aj režisér seriálu Moon Knight Mohamed Diab. Ten nechápal, ako je možné, že človek, ktorý dohliada na desiatky projektov, je schopný všimnúť si aj zmenu dialógu medzi podobnými verziami scenára jedného z množstva seriálov.

Nové vedenie štúdia Warner Bros. Discovery chce zrejme niekoho podobného. Na podobných pozíciách sa pri DC projektoch vystriedalo už niekoľko vedúcich, ale nikto nemal také právomoci a schopnosti ako Kevin Feige, keďže DC a štúdiu Warner sa nikdy nepodarilo napodobniť ich úspech – kvalitatívny ani ten kasový z hľadiska kinotržieb.

Ich prepojený komiksový svet sa im úplne nepodaril, čo vyústilo do dvoch verzií príbehu filmu Justice League, a podľa internetových špekulácií od overených zdrojov snímka Flash zresetuje celý svet a upraví jeho udalosti, ktoré novým šéfom štúdií nevyhovujú. 

The Batman, Robert Pattinson.
The Batman, Robert Pattinson. Zdroj: Warner Bros.

Viac Supermana a filmov ako Joker

Jeden zo zdrojov Variety tvrdí, že riaditeľ spoločnosti David Zaslav dúfa, že nájdu niekoho, kto bude mať dostatok obchodných a manažérskych skúseností a zručností, aby DC projekty fungovali súbežne v rámci filmov, seriálov a iných typov médií, ako napríklad videohier.

Odporúčané
Najočakávanejšie komiksové a sci-fi filmy 2024: Joker s Lady Gagou, akčnejšie pokračovanie Duny aj Deadpool 3 s Wolverinom Najočakávanejšie komiksové a sci-fi filmy 2024: Joker s Lady Gagou, akčnejšie pokračovanie Duny aj Deadpool 3 s Wolverinom 11. decembra 2023, 16:30

Nové vedenie chce zároveň vidieť viac filmov, ako sú Joker či Harley Quinn, keďže ide o „vedľajšie“ postavy z katalógu DC, ktoré však zaujímajú veľa divákov. Zároveň si údajne myslia, že postavy, ako napríklad Superman, sú veľmi slabo využívané a zaslúžia si viac priestoru. Zdá sa, že nové vedenie chce mať sústredenejšiu a jednotnejšiu víziu o tom, ako celé DC funguje. 

Späť
Zdieľať
Diskusia