Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. apríla 2022, 21:34
Čas čítania 1:01
Tímea Krauszová

Rusko potvrdilo smrť svojho ôsmeho generála od začiatku invázie na Ukrajinu

Rusko potvrdilo smrť svojho ôsmeho generála od začiatku invázie na Ukrajinu
Zdroj: TASR/AP/Alexei Alexandrov
NEWS RUSKO-UKRAJINSKÝ KONFLIKT VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

Štátna agentúra napísala, že „obetoval svoj život, aby deti, ženy a seniori v Donbase nemuseli počúvať bombové výbuchy“.

Počas vojny na Ukrajine zomrel generál Vladimir Petrovič, v poradí už ôsmy vojenský hodnostár, ktorý prišiel o život počas ruskej invázie. Ruská štátna agentúra TASS o ňom napísala, že „obetoval svoj život, aby deti, ženy a seniori v Donbase nemuseli počúvať bombové výbuchy“, cituje BBC.

Pasujú ho za hrdinu

Alexandr Beglov, guvernér Petrohradu, o zosnulom generálovi povedal, že zomrel smrťou hrdinov „v bitke s ukrajinskými nacionalistami“. Zomrel vraj za ľudí v Donbase, aby mohli prestať čakať na smrť a nemuseli odchádzať zo svojich domovov. Väčšinu ostreľovania na Ukrajine však vykonáva ruská armáda.

V priebehu vojny na Ukrajine hlásili médiá už viaceré úmrtia vysokopostavených vojakov. Smrť generálov priamo na bojisku však nie je bežnou záležitosťou. Na porovnanie, americký generál naposledy zahynul pri vnútornej sabotáži v roku 2014 v Afganistane a predtým žiadny americký generál nezomrel viac ako 40 rokov. Na to, ako je možné, že v roku 2022 zomierajú ruskí generáli pri frontovej línii, sme sa pýtali expertov. Tu nájdeš ich odpovede.

 

Mohlo by ťa zaujímať:
Thor už nie je Avenger. V traileri na štvrtú časť spoznáva ženského Thora, nové kúty galaxie, Zeusa a aj Strážcov galaxie
Selassie: Slováci vidia drahé autá a byty influencerov, ale nevidia lízing a dve hypotéky. Do telky by som už dnes šiel (Rozhovor)
10 najlepších filmov Toma Cruisa
Domov
Zdieľať
Diskusia