Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš TASR
3. apríla 2022, 20:19
Čas čítania 0:43

AKTUALIZOVANÉ: Voľby v Maďarsku vyhral Viktor Orbán

Kategória:
News
Uložiť Uložené
AKTUALIZOVANÉ: Voľby v Maďarsku vyhral Viktor Orbán
Zdroj: TASR/AP

Konečné výsledky by mali byť známe o niekoľko hodín.

Vládny blok strán Fidesz-KDNP maďarského premiéra Viktora Orbána, ktorý je pri moci od roku 2010, porazil v nedeľňajších parlamentných voľbách zoskupenie šiestich opozičných strán v Jednote za Maďarsko, ktorého lídrom je Péter Márki-Zay. Oznámil to v nedeľu večer samotný Orbán. 

„Dosiahli sme obrovské víťazstvo. Ešte aj z Mesiaca ho vidieť, ale z Bruselu určite,“ povedal Orbán pred stovkami priaznivcov zhromaždenými pred volebnou centrálou Fideszu.

Premiér vyjadril vďaku zahraničným Maďarom a zvlášť Maďarom v Zakarpatskej oblasti Ukrajiny, ktorým odkázal, aby sa nebáli a vydržali, pretože ich materská vlasť je s nimi.

Orbán zdôraznil, že boli zmobilizované obrovské medzinárodné sily a organizácie. „Všetky peniaze, ktoré ste dali maďarskej ľavici, boli vyhodené,“ konštatoval predseda vlády a predseda Fideszu, ktorý sa tak pripravuje na svoj piaty cyklus vládnutia.

Mohlo by ťa zaujímať:
Fico letel súkromným lietadlom s Kaliňákom do tureckého hotela, kde noc stojí skoro 3-tisíc eur. Tvrdí, že išlo o pracovnú cestu
Steven Seagal: Postrach žien a filmových štábov, ale aj akčná hviezda 90. rokov. Vzostup a pád legendy
Orgazmus sa dá dosiahnuť bez dotyku, len meditáciou, potvrdili vedci. Skúmali mozog tejto estónskej jogínky
Domov
Zdieľať
Diskusia