Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. marca 2022, 13:02
Čas čítania 1:03
Martin Adam Pavlík

Na Oscaroch 2022 sa v rámci výročí stretli herci z mafiánskej drámy The Godfather aj známa trojica z Pulp Fiction

Na Oscaroch 2022 sa v rámci výročí stretli herci z mafiánskej drámy The Godfather aj známa trojica z Pulp Fiction
Zdroj: Neilson Barnard/Getty Images
FILMY A SERIÁLY TIMOTHÉE CHALAMET DUNA KYLE MACLACHLAN
Uložiť Uložené

94. ročník udeľovania Oscarov priniesol aj trocha nostalgie.

Oscary 2022 priniesli okrem kontroverzných momentov, akým bola nepochybne facka od Willa Smitha, aj milé, príjemné momenty plné úsmevov a radosti, ktoré nepochybne potešili divákov či už v hľadisku, alebo pred televíznymi obrazovkami. 

Každý filmový nadšenec musel byť určite rád, keď počas udeľovania prestížnych cien znova uvidel pokope charizmatickú trojicu Samuel L. Jackson, Uma Thurman a John Travolta. Tá si spolu zahrala iba v jednom filme, a to v nesmrteľnej klasike Pulp Fiction (1994) od Quentina Tarantina. 


Thurman a Travolta dokonca na pódiu imitovali svoju tanečnú scénu z filmu, zatiaľ čo ich kolega rozprával do mikrofónu. Hoci bolo vidno, že už im to nejde ako v deväťdesiatych rokoch, bolo to prinajmenšom komické. 

Standing ovation získala aj ďalšia trojica, ktorá sa po rokoch stretla pokope v rámci už 50. výročia gangsterskej drámy The Godfather. Na pódium prišli za obrovského potlesku herci Al Pacino, Robert De Niro a režisér Francis Ford Coppola.


Momentom, ktorý tiež stojí za zmienku, bolo stretnutie dvoch hercov, ktorí majú spoločné to, že stvárnili postavu Paula Atreida vo filmových adaptáciách kultového sci-fi románu Franka Herberta s názvom Duna.

Sú nimi 63-ročný Kyle MacLachlan a 26-ročný Timothée Chalamet. Zatiaľ čo prvý menovaný si zahral v Dune, ktorú režíroval David Lynch v roku 1984, jeho o niekoľko generácií mladší kolega sa stal hviezdou najnovšieho filmového spracovania z minulého roka. Odfotili sa v póze charakteristickej pre spomínanú postavu. 

Odporúčané
RECENZIA: Wonka je epickou jazdou naprieč žánrami, po ktorej dostaneš obrovskú chuť na čokoládu RECENZIA: Wonka je epickou jazdou naprieč žánrami, po ktorej dostaneš obrovskú chuť na čokoládu 15. decembra 2023, 11:00



„Cesty dvoch Paulov sa minulú noc skrížili. Rád ťa opäť vidím, Timothée Chalamet, a blahoželám filmu Duna k oscarovému úspechu,“ napísal v príspevku na Facebooku MacLachlan, ktorý sa preslávil najmä vďaka seriálu Twin Peaks (ten, mimochodom, režíroval tiež David Lynch). 

Späť
Zdieľať
Diskusia