Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je PR správa spoločnosti Futurino.
28. marca 2022, 15:35
Čas čítania 3:24
Sponzorovaný obsah

Chatky v horách či dom na vode: 6 unikátnych ubytovaní, ktoré nájdete na Slovensku

ZAUJÍMAVOSTI KAM CEZ VÍKEND KAM NA VÝLET – SLOVENSKO SLOVENSKO ZAUJÍMAVÉ MIESTA NA SLOVENSKU
Uložiť Uložené

Od domčeka na vode až k vyzdobeným chalupám s nádychom pravej domácej atmosféry.

Cestovanie po Slovensku sa nemusí spájať len s nudnými hotelmi alebo apartmánmi. Vybrať si môžete aj z netradičných a unikátnych možností, ktoré lákajú dych vyrážajúcimi výhľadmi, nedotknutou prírodou či úžasným pokojom.

Krásne okolie, historické pamiatky a skvelá nálada. Čo viac si na výlete alebo dovolenke ešte želať? Pravdepodobne skvelé a komfortné ubytovanie. To sa na Slovensku už tradične spája s klasikou, ako sú chaty, hotely, apartmány či súkromie. Netreba však zostať len pri klasike. Možností je oveľa viac. Od menšieho domčeka na vode až ku krásne vyzdobeným chalupám s nádychom pravej domácej atmosféry.

V obklopení prírody

Žilinský kraj poskytuje množstvo zaujímavých atrakcií a miest, ktoré môžete pri jeho návšteve vidieť. Turistov lákajú hlavne Jánošíkove diery, Súľovské skaly a Demänovská jaskyňa slobody. Samozrejmosťou sú pekné výhľady z rôznych rozhľadní, niekoľko lyžiarskych stredísk a čarovné prírodné zákutia. Na svoje si vďaka tomu prídu ako jednotlivci, tak páry, rodiny s deťmi či väčšie skupiny priateľov.

Odporúčané
Neďaleko Slovenska vystúpi Travis Scott či Nicki Minaj. Na ktoré koncerty a festivaly sa oplatí ísť toto leto? (PREHĽAD) Neďaleko Slovenska vystúpi Travis Scott či Nicki Minaj. Na ktoré koncerty a festivaly sa oplatí ísť toto leto? (PREHĽAD) 16. apríla 2024, 12:30

Nehľadiac na to, akú dovolenku ste si vybrali, kľúčové je ubytovanie. Pokoj, ticho a relax si môžete užiť v Domčeku Pod lipou, ktorý sa nachádza vo Veličnej v časti Revišné. Malá obec má skvelú polohu, ktorá zaručuje len niekoľkominútové dochádzanie autom k jednotlivým pamiatkam. 

Domček Pod lipou nadchne každého milovníka unikátneho ubytovania. Nachádza sa v korune stromu, takže z jednotlivých miestností máte krásny výhľad na okolie. Ide o skvelú voľbu pre každého, kto chce byť počas dovolenky v neustálom kontakte s prírodou.

Ubytovanie na Slovensku
Zdroj: Futurino

Život na vode

Netradičné ubytovanie na Slovensku sa nemusí nachádzať len v prírode alebo v centre mesta. Môže mať podobu domčeka na vode ako Hausboat life is good, ktorý nájdete v Komárne. Pri objavovaní pamiatok a atrakcií v Nitrianskom kraji si môžete dobiť baterky priamo na rieke Váh. 

Hausboat je vhodný pre dve až štyri osoby, takže ho využijú jednotlivci, páry aj menšie rodiny. Stojí v rekreačnej oblasti, kde si môžete prenajať čln a ísť si zachytať ryby. Ak by ste chceli niečo viac adrenalínové, stavte na rôzne vodné športy či plavbu motorovou jachtou.

Po čase strávenom vo vode však nezabudnite objavovať aj samotné mesto. Komárno sa pýši historickým Nádvorím Európy, Galériou Limes, Podunajským múzeom a masívnou pevnosťou. V blízkom okolí nájdete Slovenskú ústrednú hvezdáreň a Lodný mlyn.

Ubytovanie na Slovensku
Zdroj: Futurino

Komfort s pravou domácou atmosférou

Na západe Slovenska ešte chvíľu zostaneme. Z Nitrianskeho kraja sa však presunieme do Trnavského. Presnejšie do obce Branč známej vďaka zrúcanine hradu Branč. V blízkom okolí môžete navštíviť vrch Uchánok, vodnú nádrž Kunov či vyhliadku s názvom Hrajky.

Odporúčané
Dopraj si bohémsky wellness a zaži dokonalý oddych. Vychutnáš si ho len pár kilometrov od Bratislavy Dopraj si bohémsky wellness a zaži dokonalý oddych. Vychutnáš si ho len pár kilometrov od Bratislavy 12. apríla 2024, 11:30

Po celom dni plnom skvelých zážitkov je čas, aby ste sa vrátili do ubytovacieho zariadenia a dobre si oddýchli. Pre každého, kto sa chce aj na výlete alebo dovolenke cítiť ako doma, je k dispozícii Kopaničiarska chalupa. Nachádza sa na polosamote, takže máte istotu tichého okolia. 

Rodiny v chalupe zažijú príjemné večery pri spoločenských hrách. Páry sa zas môžu tešiť na pravú romantiku.

Ubytovanie na Slovensku
Zdroj: Futurino

Mini domčeky s nádherným výhľadom

Starou dobrou klasikou pri cestovaní po Slovensku sú Tatry. Navštíviť ich môžete po celý rok. V lete sú ako stvorené na dlhé túry, v zime zas na lyžovanie, sánkovanie alebo snowboardovanie.

Nehľadiac na to, kedy Tatry navštívite, na výber máte široké možnosti ubytovania. Z nich sú populárne najmä chaty a chalupy. Vyskúšať môžete aj niečo netradičné, ako Domček Tatry v Ždiari. Útulný dom je určený pre dve osoby. Je preto najlepší pre zamilované páry, ktoré chcú prežiť romantický predĺžený víkend, alebo pre dobrých priateľov či jednotlivcov.

Domček je pekný a plne vybavený. V blízkosti sa nachádzajú obchody, reštaurácia aj autobusová zastávka, takže kedykoľvek, keď budete chcieť, sa môžete vydať na dobrodružstvo do hôr, lesov či okolitých miest.

Ubytovanie na Slovensku
Zdroj: Futurino

Luxus v lese

Skvelým tipom na výlet sú Dedinky, kde objavíte luxusný dovolenkový dom so saunou a vírivkou. Lake Forest Dedinky láka hneď na prvý pohľad. Už samotný exteriér vyzerá moderne a nadčasovo. V exteriéri potešia hlavne dve štvorlôžkové izby a obývacia miestnosť s televízorom a kozubom. Nechýba ani uzatvorená terasa, kde nájdete veľkú vírivku. Tá má obzvlášť čaro, keď vonku mrzne a sneží.

Odporúčané
ALLEGRO SPUSTILO OBROVSKÝ VÝPREDAJ: Využi zľavy až 40 % a ušetri na elektronike či veciach do domácnosti ALLEGRO SPUSTILO OBROVSKÝ VÝPREDAJ: Využi zľavy až 40 % a ušetri na elektronike či veciach do domácnosti 10. apríla 2024, 17:00

Lake Forest sa nachádza v obci Dedinky, kde je hneď niekoľko možností, ako stráviť voľný čas. V lete sa vyberte pozrieť vodnú nádrž Palcmanská Maša, kde sa dobre okúpete. V zime sú samozrejmosťou lyžiarske strediská Ski Mlynky a Gugeľ. A počas celého roka je vhodná Zejmarská roklina, Malé Zajfy, Nálepkove vodopády či Dobšinský kopec.

Ubytovanie na Slovensku
Zdroj: Futurino

Oddych v kúpacej kadi

Chalúpka Sokolí dvor v Terchovej je výbornou alternatívou pre každého, kto si chce oddýchnuť a nabrať nové sily. Z prírodného, drevom obloženého interiéru sála teplo a stará sa o to, aby ste sa počas celého pobytu cítili príjemne.

To, čo sa bude páčiť najmä milovníkom oddychu, je kúpacia kaďa nachádzajúca sa v areáli objektu. V jej blízkosti nájdete aj pekne upravený altánok s posedením vhodný na grilovanie a varenie guláša.

Po dobrom oddychu prichádza na rad objavovanie okolia. Terchová je krásna, a preto si na jej návštevu vyhraďte rovno niekoľko dní. Navštívte Jánošíkove diery, Vrátnu, Veľký Kriváň aj rozhľadňu Terchovské srdce a užívajte si tú pravú slovenskú dovolenku.

Ubytovanie na Slovensku
Zdroj: Futurino

Ďalšie zaujímavé a unikátne ubytovanie, ktoré vám poskytne komfort, nádherné výhľady aj rôzne možnosti rekreácie, nájdete na ubytovacom portáli Hauzi.sk. Vyberajte si zo stoviek tradičných aj netradičných možností po celom Slovensku.

Domov
Zdieľať
Diskusia