Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš TASR
25. februára 2022, 17:03
Čas čítania 1:13

Putinov prejav Ukrajincom: S narkomanmi a neonacistami sa nedohodnem

Kategória:
News
Uložiť Uložené
Putinov prejav Ukrajincom: S narkomanmi a neonacistami sa nedohodnem
Zdroj: TASR/AP

Putinov hovorca Dmitrij Peskov v piatok uviedol, že Rusko je pripravené vyslať do Minska svoju delegáciu na rokovania s Ukrajinou.

Šéf Kremľa Vladimir Putin v piatok vyhlásil, že ruským jednotkám na Ukrajine kladú odpor väčšinou dobrovoľnícke prápory zložené z pravicových ukrajinských nacionalistov. Informovala o tom agentúra AP, ktorá poznamenala, že Putin neposkytol žiadne dôkazy pre svoje tvrdenia, ktoré nebolo možné nezávisle overiť.

Situáciu na Ukrajine pozorne sledujeme od skorých ranných hodín aj NAŽIVO, všetky články o vojne u našich susedov, ktorú len včera rozpútalo Rusko, zároveň nájdeš pokope tu.

Putin skrýva svoje útoky za vyjadrenia o neonacistoch na Ukrajine dlhodobo

Ako uviedla agentúra AFP, na stretnutí so stálymi členmi Bezpečnostnej rady Ruskej federácie Putin tvrdil, že „nacionalistické elementy infiltrované do pravidelných ukrajinských jednotiek ich (vládnych vojakov) nielen podnecujú na ozbrojený odpor“, ale zohrávajú aj úlohu osobitných oddielov, ktoré zabraňujú úteku vojakov z bojiska a ústupu vojsk.


Putin ďalej na zasadnutí vyhlásil, že neonacisti rozmiestnili v uliciach veľkých miest na Ukrajine vrátane Kyjeva či Charkova ťažké zbrane, aby takto vyprovokovali odvetný úder, pričom civilistov by využili ako živé štíty.


Ruský prezident súčasne vysoko ocenil konanie a postup ruských vojakov počas ruskej špeciálnej vojenskej operácie na Ukrajine. Táto operácia sa začala vo štvrtok na úsvite a zasiahla prakticky celé územie Ukrajiny.

Putin
Zdroj: TASR/AP

Majú zradiť svojich vodcov

Putin zároveň uviedol, že neočakáva dosiahnutie dohody s „bandou narkomanov a neonacistov, ktorí sa usadili v Kyjeve a zajali ako rukojemníkov celý ukrajinský ľud“.

8. apríla 2024, 19:00 Čas čítania 8:10 Ako Rusi fanatizujú ukrajinské deti na okupovaných územiach a robia z nich zabijakov Ako Rusi fanatizujú ukrajinské deti na okupovaných územiach a robia z nich zabijakov

Podľa agentúry AFP sa ruský prezident obrátil na ukrajinskú armádu: vyzval ju, aby prestala klásť odpor, obrátila sa proti svojim vodcom a zosadila súčasné ukrajinské vedenie.


Putinov hovorca Dmitrij Peskov v piatok uviedol, že Rusko je pripravené vyslať do Minska svoju delegáciu na rokovania s Ukrajinou.

„Ako viete, dnes ukrajinský prezident Zelenskyj oznámil, že je pripravený diskutovať o neutrálnom štatúte Ukrajiny,“ pripomenul Peskov.


Zelenskyj prišiel s ponukou na rokovania, ktorú adresoval Putinovi, v piatok, v druhý deň ruského vpádu na Ukrajiny a v čase, keď sa ruské jednotky priblížili ku Kyjevu.

Domov
Zdieľať
Diskusia