Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
18. februára 2022, 7:25
Čas čítania 1:24
Adam Novosad

ZOH 2022: Slovensko nedokázalo postúpiť do olympijského finále. Hokejisti po bojovnom výkone stroskotali na Fínsku

NEWS ZOH 2022
Uložiť Uložené

Slovenská reprezentácia šla do semifinálového súboja zabojovať o účasť v olympijskom finále.

Slovenská hokejová reprezentácia vykorčuľovala na ľad v semifinále proti Fínsku bez prílišného rešpektu voči súperovi, s ktorým už v základnej skupine prehrala. Slováci v úvodnej päťminútovke držali puk na svojich hokejkách a Fíni sa nevedeli dostať do vyloženej šance, ale nestranný divák sa mohol tešiť z hokeja, kde si obidve mužstvá vymieňali puk aj sľubné akcie.

V prvej tretine dokázali slovenskí hokejisti dostať fínsky výber pod tlak, pretože opäť čaroval fantastický Juraj Slafkovský, ktorému sekundovali Hrivík aj Cehlárik, ale mravčiu prácu v útočnom pásme odvádzal aj Pospíšil s Marinčinom.

Nanešťastie krátko pred koncom prvej tretiny sme doplatili na nepremenené šance a Sakari Manninen zasunul puk popod betóny Patrika Rybára, ktorý na zakončenie nestihol zareagovať. Prekvapený slovenský tím vzápätí nezvládol posledných pár desiatok sekúnd prvej tretiny, keď Fíni viackrát nebezpečne vystrelili a v poslednej minúte sa dokonca dostali do brejku. 

zoh 2022, hokej, fínsko, slovensko
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

V druhej tretine gól nepadol ani na jednej strane. Obidva tímy sa snažili prepracovať do zakončenia, čo sa našim chlapcom aj viackrát podarilo, ale strely stroskotali buď na nepresnosti, alebo fínskom brankárovi. V úvode druhej tretiny sme mali viacero šancí, keď puk do bránky nedopravili Slafkovský ani Takáč.

Odporúčané
Ako vyzeralo detstvo Juraja Slafkovského? Profesionál na ľade, excelentný študent a skvelý kamarát do partie Ako vyzeralo detstvo Juraja Slafkovského? Profesionál na ľade, excelentný študent a skvelý kamarát do partie 8. júla 2022, 10:00

Namiesto konštantného tlaku sa Slováci nechali vyprovokovať do opakovaných vylúčení za podrazenie, z čoho ťažili Fíni a hru upokojili. Dvojnásobné vylúčenie sme našťastie prežili bez gólovej ujmy, lenže fínsky brankár Säteri mal v dnešnom zápase výbornú formu a naši chlapci nevedeli nájsť spôsob, ako ho prekonať.

O nič lepšie sme nezačali ani tretiu tretinu, keď opäť za podrazenie putoval na trestnú lavicu Pospíšil a Slovensko sa muselo brániť. Naši hokejisti si v úvode tretej tretiny nedokázali vytvoriť dlhšie trvajúci tlak, pretože Fíni po vylúčení na viacero minút ovládli hru a nedovoľovali nám preniknúť do útočného pásma na viac ako pár sekúnd.

zoh 2022, slovensko, fínsko, semifinále
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Záverečná päťminútovka tretej tretiny sa niesla v znamení stupňujúceho sa tlaku slovenských hokejistov. Fíni však bránili efektívne, vyhadzovali puky zo svojho obranného pásma namiesto zbytočného manévrovania a najmä nefaulovali, vďaka čomu Slovákom nedovoľovali zintenzívniť tlak v presilovej hre. 

Na začiatku predposlednej minúty odišiel na striedačku brankár Patrik Rybár, Fínov sme sa snažili zatlačiť so šiestimi hráčmi, ale inkasovali sme gól do prázdnej brány.

Domov
Zdieľať
Diskusia