Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. februára 2022, 16:22
Čas čítania 0:52
Ema Stanovská TASR

Poslanec Miroslav Suja dostal pokutu tisíc eur za to, že v roku 2021 oblial v pléne vodou Igora Matoviča

NEWS IGOR MATOVIČ
Uložiť Uložené

Poslanec dostal pokutu v rámci disciplinárneho konania, ktoré navrhol predseda parlamentu Boris Kollár.

Nezaradený poslanec Miroslav Suja má zaplatiť tisíc eur za to, že ešte v máji 2021 oblial pohárom vody v pléne parlamentu Igora Matoviča. Rozhodli o tom členovia mandátového a imunitného výboru na stredajšom zasadnutí. Poslanec dostal pokutu v rámci disciplinárneho konania, ktoré navrhol predseda parlamentu Boris Kollár.

„Takúto studenú sprchu dávate všetkým občanom Slovenskej republiky. Ste človek, ktorý vedie organizovanú zločineckú skupinu,“ nakričal vtedy Suja na terajšieho ministra financií. Poslancovi vypli mikrofón a na miesto ho musel prísť upokojovať aj jeho kolega zo zoskupenia Republika Milan Mazurek.

Odporúčané
VIDEO: Suja oblial Matoviča v parlamente vodou. „Ste človek, ktorý vedie organizovanú zločineckú skupinu,“ kričal na neho VIDEO: Suja oblial Matoviča v parlamente vodou. „Ste človek, ktorý vedie organizovanú zločineckú skupinu,“ kričal na neho 27. mája 2021, 17:43

Suja čelil aj konaniu za svoje výroky o poslancovi Jánovi Benčíkovi, keď ho označil za vraha. Výbor už dávnejšie rozhodol, že sa má Benčíkovi ospravedlniť. Tento bod bol zaradený do programu aktuálnej schôdze ešte v jej úvode. Suja v pléne vystúpil, no Benčíka opätovne kritizoval a označil ho za eštebáka.

Podľa šéfky výboru Anny Andrejuvovej nešlo o ospravedlnenie, preto výbor v stredu rozhodoval o pokute tisíc eur. Uznesenie však členovia výboru neschválili, chýbal jeden hlas. Konanie v tejto veci sa tak podľa Andrejuvovej skončilo.

Benčík podal na Suju ešte jeden podnet za výrok, ktorý sa ho vraj dotkol. Podľa Andrejuvovej išlo o rokovanie z decembra 2021, kde Suja označil Benčíka za „udavača a chudáka“. Týka sa to aj ďalších výrokov. O tom, či sa začne disciplinárne konanie, majú rozhodnúť na ďalšej schôdzi výboru.

Domov
Zdieľať
Diskusia