Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. januára 2022, 15:57
Čas čítania 1:22
Ema Stanovská

Služba Spotify uzavrela 100-miliónovú zmluvu s Joe Roganom. Hudobníci na protest opúšťajú platformu

Služba Spotify uzavrela 100-miliónovú zmluvu s Joe Roganom. Hudobníci na protest opúšťajú platformu
Zdroj: Pixabay / PhotoMIX-Company / volně k užití
NEWS JOE ROGAN KAUZA PODCASTOV JOEA ROGANA NA SPOTIFY SPOTIFY
Uložiť Uložené

Legendárni hudobníci Joni Mitchell a Neil Young požiadali Spotify o stiahnutie všetkej svojej hudby.

Speváčka a skladateľka Joni Mitchell v piatok oznámila, že požiadala o stiahnutie všetkej svojej hudby zo streamovacej služby Spotify. Zo solidarity sa pripojila k legendárnemu hudobníkovi Neilovi Youngovi, ktorý spustil protest proti tejto službe za to, že vraj dáva výsadný priestor autorovi podcastov Joeovi Roganovi. Ten podľa muzikanta šíri nebezpečné dezinformácie o vakcínach proti koronavírusu.

„Nezodpovední ľudia šíria klamstvá, ktoré pripravujú iných o život,“ napísala Mitchell v piatok na svojej webovej stránke. „V tejto veci som solidárna s Neilom Youngom a s vedcami a so zdravotníkmi po celom svete,“ dodala. Young začal protest tento týždeň a povedal, že „odkedy odišiel zo Spotify, cíti sa lepšie“.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Joni Mitchell (@jonimitchell)

100-miliónová zmluva

Služba Spotify reagovala vyhlásením, že uplatňuje politiku odstraňovania zavádzajúceho obsahu zo svojej platformy a od začiatku pandémie odstránila už vyše 20-tisíc podcastových epizód súvisiacich s ochorením covid-19. 


Služba sa však vôbec nevyjadrila ku Joeovi Roganovi, ktorého podcast The Joe Rogan Experience je predmetom tohto sporu. Portál BBC píše, že ide o najpopulárnejší podcast na Spotify – mesačne si ho stiahne 200 miliónov ľudí. Služba Spotify s Roganom uzatvorila zmluvu, ktorá mu môže priniesť zisky vo výške viac ako 100 miliónov dolárov.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Joe Rogan (@joerogan)

Rogan urobil minulý mesiac rozhovor s Robertom Malonom, špecialistom na nákazlivé choroby, ktorého na Twitteri zakázali pre šírenie dezinformácií o covide. Malone vyhlasuje, že vakcíny proti covidu neúčinkujú a spoliehať sa treba najmä na prirodzenú imunitu po prekonaní ochorenia. Množstvo vedeckých štúdií pritom dokázalo opak.

Odporúčané
SEPAR VS. RYTMUS: Naozaj si člen Kontrafaktu kupuje mesačných poslucháčov na Spotify? Spýtali sme sa distribútora jeho hudby SEPAR VS. RYTMUS: Naozaj si člen Kontrafaktu kupuje mesačných poslucháčov na Spotify? Spýtali sme sa distribútora jeho hudby 25. februára 2024, 12:30

Young vyzval umelcov, aby sa k nemu a jeho kroku pripojili. Hoci Mitchell (78) v súčasnosti netvorí hity, jej hudbu na Spotify počúva mesačne 3,7 milióna ľudí. 

Kanaďanka Joni Mitchell je folkrocková speváčka. Svoj najväčší úspech zažila v 70. rokoch 20. storočia. Časopis Rolling Stone ju označuje za jednu z najlepších pesničkárok. Neil Young je kanadský spevák, hudobník a filmový režisér. S Mitchell sú dlhoroční priatelia.

Domov
Zdieľať
Diskusia