Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. januára 2022, 22:03
Čas čítania 0:35
Kamila Šebestová

Pre tehotné ženy je nebezpečný koronavírus, nie očkovanie, tvrdia vedci v novej štúdii

Pre tehotné ženy je nebezpečný koronavírus, nie očkovanie, tvrdia vedci v novej štúdii
Zdroj: Unsplash/Ömürden Cengiz/volně k užití
ZDRAVIE KORONAVÍRUS OČKOVANIE ŽENSKÉ ZDRAVIE
Uložiť Uložené

Ochorenie covid-19 spôsobuje počas tehotenstva komplikácie.

Tehotné ženy by sa nemali obávať očkovania, tvrdia škótski vedci v novom výskume Covid v tehotenstve. Tím odborníkov z inštitúcií ako Univerzita v Edinburghu, St. Andrew a Public Health Scotland skúmal, ako koronavírus ovplyvní tehotenstvo. Ide o jeden z prvých britských výskumov, ktoré sa týkajú tejto témy, uvádza portál BBC.  

Vedci zistili, že pokiaľ sa žena nakazila koronavírusom v pokročilom štádiu tehotenstva, mala častejšie komplikácie pri pôrode. Pokiaľ sa nakazila v ranom štádiu, komplikácie sa vyskytovali menej často. Jedno z najdôležitejších zistení tohto výskumu je, že očkovanie je pre tehotné ženy bezpečné. Komplikácie nastávali najmä u nezaočkovaných žien. 

„Očkovanie počas tehotenstva je kľúčové preto, aby sme ochránili ženy a deti pred komplikáciami spojenými s ochorením covid-19. Sú to komplikácie, ktorým sa dá vyhnúť, no zároveň môžu ohrozovať životy,“ vysvetľuje vedúca výskumu doktorka Sarah Stocková pre BBC

Očkovanie počas tehotenstva nezvyšuje riziko komplikácií počas tehotenstva či počas pôrodu. Koronavírus však áno. 

Domov
Zdieľať
Diskusia