Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. januára 2022, 16:53
Čas čítania 0:50
Viktor Kniš

iPhone 14 má byť výrazne drahší a zmení dizajn. Jeden výrez vraj nahradia dva otvory

iPhone 14 má byť výrazne drahší a zmení dizajn. Jeden výrez vraj nahradia dva otvory
Zdroj: Marián Mauik Biel/REFRESHER (ilustrační foto)
TECH APPLE IPHONE
Uložiť Uložené

Podľa predbežných informácií technologických portálov chystá Apple zdražovanie svojej vlajkovej lode.

S novým rokom prichádzajú aj tradičné špekulácie o tom, na čom pracuje spoločnosť Apple v súvislosti so svojou vlajkovou loďou. Prvé rendery naznačujú, že iPhone výrazne zmení dizajn, technologickí redaktori sa totiž dostali k informáciám o tom, že z displejov zmizne charakteristický výrez, kam vývojári schovali foťáky a senzory. Čierny panel údajne vo verzii iPhone 14 Pro nahradia dva výrezy. 

Okrem Rossa Younga očakávajú zmenu dizajnu ďalší „leakeri,“ ktorí sa v minulosti viackrát nemýlili. Menší kruhový otvor by mal obsahovať senzor na čítanie tváre s technológiou Face ID, širší otvor by mal schovať prednú kameru a infračervený objektív.

Kým zmenu dizajnu zatiaľ verejnosť víta, zo spoločnosti Apple sa ozýva čoraz viac hlasov, že sa zákazníci dočkajú aj zdražovania. Zmena cenovej politiky by sa mala dotknúť všetkých modelov z očakávaného radu iPhone 14. 

Podľa LeaksApplePro sa budú telefóny zdražovať o 100 dolárov vo všetkých verziách. Základný model by mal stáť 799 dolárov oproti pôvodným 699 dolárom. Model iPhone 14 Max bude štartovať na cene 899 dolárov a najvýkonnejšia verzia Pro bude na americkom trhu stáť 1 199 dolárov oproti pôvodným 1 099 dolárom.  

Domov
Zdieľať
Diskusia