Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. decembra 2021, 13:18
Čas čítania 0:51
Martin Adam Pavlík

Omikron je už dominantný vo Viedni a predpokladá sa, že prevláda v celom Rakúsku

Omikron je už dominantný vo Viedni a predpokladá sa, že prevláda v celom Rakúsku
Zdroj: TASR/AP/Vadim Ghirda
ZAUJÍMAVOSTI KORONAVÍRUS OMIKRON RAKÚSKO VIEDEŇ
Uložiť Uložené

Informoval o tom najskôr denník Der Standard.

Ako sme tento mesiac informovali, nový variant omikron je už aj na Slovensku, potvrdených bolo zatiaľ sedem prípadov, avšak podľa Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR je možné, že reálny výskyt omikronu na Slovensku je výrazne vyšší. Ako píšu TV Noviny, v susednom Rakúsku, konkrétne vo Viedni, je už omikron dominantný.

Informoval o tom najskôr denník Der Standard, pre ktorý túto informáciu popoludní potvrdilo vedenie rakúskej metropoly. „Vychádzali sme z toho, že omikron sa presadí okolo vianočných sviatkov. To sa teraz aj stalo,“ uviedol hovorca člena mestskej rady zodpovedného za rezort zdravotníctva Petra Hackera.

Koronavírus.
Koronavírus. Zdroj: Pixabay


V nedeľu zaregistrovali vo Viedni až 552 nových aktívnych prípadov infekcie variantom omikron, čo je mierne nad polovicou celkového počtu. Podľa údajov bol ich podiel medzi infekčnými prípadmi nákazy ešte pred týždňom približne 30 percent.


Vedenie mesta sa však dokonca domnieva, že takýchto prípadov je v skutočnosti viac, keďže počas sviatkov sú údaje nahlasované aj s dvojdňovým oneskorením. Odborníci zároveň predpokladajú, že napriek chýbajúcim oficiálnym číslam je variant omikron už dominantným v celom Rakúsku.

Odporúčané
Sydney Sweeney, Ana de Armas a Vanessa Kirby si zahrajú femme fatale v sexy thrilleri od oscarového režiséra Rona Howarda Sydney Sweeney, Ana de Armas a Vanessa Kirby si zahrajú femme fatale v sexy thrilleri od oscarového režiséra Rona Howarda 31. októbra 2023, 15:08

V krajine napriek tomu klesajú počty hospitalizovaných. V nedeľu bolo v rakúskych nemocniciach 823 pacientov s covidom na normálnych lôžkach, čo je o 1 946 menej ako 30. novembra, a 383 na jednotkách intenzívnej starostlivosti, teda o 287 menej než na vrchole štvrtej vlny pred približne troma týždňami.

Domov
Zdieľať
Diskusia