Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. novembra 2021, 18:51
Čas čítania 0:33
Daniel Mikolášik

Premiér intenzívne zvažuje tvrdý lockdown. Nechce vraj hazardovať so životmi zaočkovaných ani nezaočkovaných

NEWS VLÁDA EDUARDA HEGERA
Uložiť Uložené

Eduard Heger tvrdí, že v tejto otázke je kľúčový práve názor odborníkov.

Predseda vlády Eduard Heger intenzívne zvažuje tvrdý trojtýždňový lockdown, o ktorom má rokovať koaličná rada. V tomto smere je podľa jeho slov kľúčový práve názor odborníkov, ktorí lockdown navrhujú. Informovala o tom premiérová hovorkyňa Ľubica Janíková.

„Predseda vlády SR Eduard Heger v žiadnom prípade nebude hazardovať so životmi zaočkovaných či nezaočkovaných, a preto sa intenzívne zaoberá možnosťou trojtýždňového lockdownu pre všetkých obyvateľov, ako to navrhuje Ministerstvo zdravotníctva SR a konzílium odborníkov. Práve názor odborníkov je v tomto smere pre predsedu vlády kľúčový,“ tlmočila Janíková.

Premiér si vraj uvedomuje, že situáciu je nutné riešiť okamžite aj preto, aby sme mali pokojnejšie Vianoce a mohli neskôr opatrenia uvoľňovať s ohľadom na blížiacu sa sezónu v cestovnom ruchu. Trojtýždňový tvrdý lockdown by vláda mohla prijať už tento týždeň. Aký majú na túto možnosť názor jednotlivé koaličné strany sa dočítaš v tomto článku.

Eduard Heger
Zdroj: TASR/Martin Baumann
Domov
Zdieľať
Diskusia