Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. novembra 2021, 15:05
Čas čítania 0:54
Daniel Mikolášik TASR

O trojtýždňovom tvrdom lockdowne bude dnes rokovať koaličná rada. Kto ho podporí?

NEWS KORONAVÍRUS
Uložiť Uložené

Za ľudí a Sme rodina striktný lockdown podporia, Cigániková je proti, vraj je to riešenie na krátky čas.

Koaličná rada sa bude v pondelok popoludní venovať aj možnému zavedeniu tvrdého lockdownu. Pre TASR to potvrdili viacerí koaliční partneri. Diskutovať chcú o možnosti trojtýždňového tvrdého lockdownu, ktorý by vláda mohla prijať už tento týždeň.


Predstavitelia hnutia Sme rodina s lockdownom na dva či tri týždne súhlasia: „Potom by sme mali voľnejšie sviatky. Vzhľadom na zhoršujúcu sa situáciu je to potrebné urobiť,“ vyhlásili predstavitelia hnutia.


Podpredseda strany Za ľudí Juraj Šeliga uviedol, že vzhľadom na pandemickú situáciu sú všetky možnosti na stole. Upozornil, že ak nepristúpia k ráznym opatreniam, skolabujú nemocnice. „Verím, že dnes popoludní zvíťazí odvaha a prijmeme opatrenia, ktoré musia byť prijaté,“ dodal.


„Bude to dnes riešiť koaličná rada a naše stanovisko najskôr povieme koaličným partnerom,“ reagoval hovorca koaličnej SaS Ondrej Šrplák. Podľa informácií TASR by mali liberáli o téme ešte v strane diskutovať.

Zľava minister financií Igor Matovič (OĽaNO), predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina), premiér Eduard Heger (OĽaNO), minister hospodárstva Richard Sulík (SaS), podpredsedníčka vlády a ministerka investícií a regionálneho rozvoja Veronika Remišová (Za ľudí), hlavný hygienik Ján Mikas a minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský.
Zľava minister financií Igor Matovič (OĽaNO), predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina), premiér Eduard Heger (OĽaNO), minister hospodárstva Richard Sulík (SaS), podpredsedníčka vlády a ministerka investícií a regionálneho rozvoja Veronika Remišová (Za ľudí), hlavný hygienik Ján Mikas a minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský. Zdroj: TASR/Martin Baumann

Cigániková uprednostňuje lockdown pre neočkovaných

Šéfka zdravotníckeho parlamentného výboru Jana Bittó Cigániková (SaS) je proti. Tvrdý lockdown označila za riešenie na krátky čas, ktoré by následne spôsobilo zhoršenie pandémie. Uprednostňuje lockdown pre neočkovaných.

Odporúčané
V Číne sa koronavírusom nakazilo 250 miliónov ľudí za prvých 20 dní decembra, tvrdia hrozivé uniknuté dokumenty. Ako je to možné? V Číne sa koronavírusom nakazilo 250 miliónov ľudí za prvých 20 dní decembra, tvrdia hrozivé uniknuté dokumenty. Ako je to možné? 25. decembra 2022, 12:00

„Vrátane obmedzenia cestovania, ak to bude nevyhnutné,“ uviedla. SaS podľa jej slov považuje za jediné riešenie očkovanie, preto podporuje opatrenia s väčšou slobodou očkovaných na základe nižšieho epidemického rizika.


Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽaNO) avizoval, že na vláde otvorí otázku zavedenia núdzového stavu v rámci návrhu na sprísnenie opatrení. O detailoch chce komplexne informovať až po prerokovaní detailov na vláde.

Domov
Zdieľať
Diskusia