Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je PR správa spoločnosti FixServis. 
17. novembra 2021, 8:00
Čas čítania 2:15
Sponzorovaný obsah

Slabá batéria na smartfóne Xiaomi? Poradíme vám, čo robiť

TECH
Uložiť Uložené

Na to, prečo sa rýchlo vybíja batéria Xiaomi, sme sa pýtali expertov z FixServisu.

Postupný pokles kapacity batérie je pri smartfónoch bežný jav. Po niekoľkých mesiacoch či rokoch používania musíte baterku nabíjať čoraz častejšie, až dospejete do štádia, že sa nevyhnete výmene za novú. Ako však určiť, či batéria Xiaomi ešte vydrží alebo je na konci životnosti?

Na to, prečo sa rýchlo vybíja batéria Xiaomi, sme sa pýtali expertov z FixServisu. Tí nám potvrdili, že pokles kapacity nemusí byť jediným dôvodom. Mnohí používatelia majú na svojom smartfóne neustále zapnuté internetové či lokalizačné služby. Tie významným spôsobom prispievajú k intenzívnejšiemu vybíjaniu.

Svoje robia aj aplikácie. Tie sú považované za najväčšieho „žrúta“ batérie. A to nielen keď ich priamo používate, ale aj v prípade, že bežia na pozadí. Na tento problém pritom existuje jednoduché riešenie – keď danú apku už nepotrebujete, jednoducho ju vymažte z otvorených kariet.

FixServis, mobil, xiaomi
Zdroj: Unsplash

Batéria Xiaomi a kontrola jej zdravia

To, v akom stave je batéria, si môžete skontrolovať priamo cez svoj smartfón. Postup je nasledujúci. Otvorte si aplikáciu telefónu a do poľa, kam píšete telefónne číslo, zadajte tento kód – *#*#6485#*#*. Následne sa vám automaticky otvorí špeciálne menu batérie, v ktorom uvidíte spleť rôznych kódov.

Najjasnejšiu informáciu nájdete vedľa kódu MB_06. Pokiaľ je batéria v dobrom stave, nájdete tu text „Good“. Ak vás stav batérie zaujíma podrobnejšie, zamerajte sa na číselné hodnoty vedľa kódov MF_05 a MF_06. Vedľa prvého menovaného je zobrazená aktuálna kapacita baterky, vedľa druhého kapacita novej batérie.

Stačí jednoduchý matematický výpočet – vydelenie hodnoty MF_05 hodnotou MF_06 a po vynásobení výsledku číslom 100 získate údaj o zdraví batérie v percentách. Pokiaľ vám vyjde číslo nižšie ako 80, znamená to, že baterku bude nutné vymeniť.

Pri nových modeloch je postup jednoduchší

Ak vlastníte Redmi Note 10, Mi 11 alebo Redmi K40, stav batérie si môžete skontrolovať aj cez nastavenia. Stačí si otvoriť menu „Úspora energie a batéria“ a následne kliknúť na možnosť „Batéria“. Tam nájdete presnú informáciu o tom, aká je životaschopnosť baterky a či ju už náhodou netreba vymeniť za novú.

Systém je navyše nastavený tak, že v prípade poklesu kapacity batérie pod kritickú hodnotu vás automaticky upozorní na nutnosť výmeny.

fixservis, xiaomi
Zdroj: Unsplash

Prečo sa rýchlo vybíja batéria Xiaomi? Možno ju zle nabíjate!

Životnosť batérie sa odvíja najmä od spôsobu jej používania. Ako nám povedali odborníci z FixServisu, lítiovo-iónovým batériám v smartfónoch najviac prospievajú teploty od 10 do 30 stupňov Celzia. Pokiaľ svoj smartfón dlhodobo vystavujete extrémne vysokým alebo nízkym teplotám, kapacita a životnosť baterky bude klesať rýchlejšie.

Podstatnú úlohu zohráva aj samotné nabíjanie. Používate svoj smartfón Xiaomi tak, že ho vždy nabijete na 100 % a na nabíjačku ho pripájate až vtedy, keď úroveň nabitia klesne pod 20 či 10 %? Takýto prístup batérii škodí a tá sa následne oveľa rýchlejšie degraduje.

V ideálnom prípade by ste úroveň nabitia svojho mobilného telefónu mali neustále držať v rozmedzí 40 – 80 %. Vtedy je degradácia najpomalšia a pokles kapacity baterky nie je taký intenzívny.

xiaomi, fixservis
Zdroj: Unsplash/Sebastian Bednarek

Výmena batérie Xiaomi – ako pomôže FixServis?

Nech už svoj smartfón používate akokoľvek, jedného dňa sa výmene batérie za novú nevyhnete. Ak sa neradi „vŕtate“ v technike, výmenu baterky môžete zveriť do rúk odborníkov vo FixServise. Tí vám ju vymenia za novú – originálnu – na počkanie. A to za výhodnú cenu!

Pokiaľ máte aspoň základné manuálne zručnosti a pár potrebných nástrojov, batériu si viete vymeniť aj sami. Z webu FixServis.sk si jednoducho objednáte novú originálnu baterku, ktorú si dáte doručiť k sebe domov. Pri výmene môžete použiť prehľadné návody vytvorené priamo expertmi z FixServisu, vďaka ktorým budete poznať presný postup.

Domov
Zdieľať
Diskusia