Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. októbra 2021, 10:52
Čas čítania 0:33
Viktor Kniš

Vyšetrovatelia NAKA, ktorí idú po krku politikom a oligarchom, sú na slobode. Podľa krajského súdu je ich stíhanie neopodstatnené

NEWS NÁRODNÁ KRIMINÁLNA AGENTÚRA VOJNA V POLÍCII
Uložiť Uložené

Ján Čurilla a jeho kolegovia budú stíhaní na slobode. Krajský súd má opačný názor ako okresný a prokurátor.

Vyšetrovateľa NAKA Jána Čurillu prepustil Krajský súd v Bratislave na slobodu. Rovnako rozhodol aj v prípade jeho ďalších troch kolegov a šéfa inšpekcie, po ktorých si nedávno prišli kukláči zo Sobraniec na pokyn Úradu inšpekčnej služby Ministerstva vnútra SR Petra Scholtza.

Podľa senátu krajského súdu je ich trestné stíhanie neopodstatnené.

Okresný súd Bratislava III zobral do väzby vyšetrovateľov najexponovanejších káuz ešte pred dvomi týždňami, vraj by na slobode mohli pokračovať v trestnej činnosti a mohli by ovplyvňovať svedkov. 

Na súde vznikla neprehľadná situácia, keď sudca okresného súdu najprv argumentoval, že Jána Čurillu a Pavla Ďurku berie do väzby, lebo sa priznal Milan Sabota. Sabota však popiera, že by sa priznal k páchaniu trestnej činnosti, len súhlasil s tým, že sa dej skutku udial tak, ako je opísaný. 

Refresher pripravil podrobnú časovú os, ktorá mapuje údajnú vojnu v polícii na Slovensku 

Domov
Zdieľať
Diskusia