Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je sponzorovaný obsah spoločnosti Tatra banka.
8. októbra 2021, 11:30
Čas čítania 1:59
Sponzorovaný obsah

Zišlo by sa ti 1000 €? Môžeš ich získať, ak si umelec, alebo máš super nápad na projekt

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Zapoj sa do súťaže a možno práve ty získaš finančnú podporu.

Určite sa zhodneme na tom, že mladí ľudia sa často pozerajú na svet inak. Majú hlavy plné skvelých nápadov aj zaujímavých vízií, no často im chýbajú financie, s ktorými by sa ich idey a plány dali uskutočniť. Ak patríš medzi týchto ľudí, čítaj ďalej. 

Tatra banka si totiž spolu s influencerkou Bejby Blue pripravila súťaž #premodruplanetu, a ak si mladý kreatívny študent s dobrým nápadom, môžeš v nej získať 1 000-eurový grant aj ty. Keďže Bejby Blue myslí na budúcnosť, rozhodla sa, že chce dať mladým šikovným ľuďom príležitosť, aby mohli ukázať, čo v nich je. 

mladí ľudia
Zdroj: Unsplash/Brooke Cagle

Ako na to?

Ak máš 15 až 26 rokov, svoj nápad môžeš prihlásiť ako jednotlivec alebo môžete súťažiť  aj ako skupina spolužiakov či kamarátov. Stačí, keď sa prihlásite na webovej stránke tatraacademy.sk. Podmienkou však je, aby si mal otvorený študentský účet v Tatra banke a aby si svoje dielo, nápad alebo projekt prihlásil do 18. októbra. 

Od 19. 10. do 26. 10. 2021 bude prebiehať druhá fáza, v ktorej odborná porota posúdi jednotlivé prihlásené projekty a diela. Zo všetkých prihlásených prác, ktoré splnia súťažné podmienky, vyberú porotcovia v každej kategórii 5 prác. Spolu teda do finále postúpi 15 prihlásených projektov zo všetkých kategórií. Ako to celé dopadne, sa dozvieš 12. novembra, keď budú zverejnené výsledky hlasovania verejnosti a oznámení výhercovia grantov. 

Súťažiť sa dá v troch kategóriách:

  • umenie #premodruplanetu: V tejto kategórii môžeš prihlásiť akúkoľvek vlastnú umeleckú tvorbu, ako je fotografia, kresba, ilustrácia, animácia, audio alebo video.
  • podnikanie #premodruplanetu: Tu môžeš prihlásiť akýkoľvek vlastný podnikateľský plán, rozbehnutý projekt či startup alebo aj know-how na úspešný biznis.
  • zodpovedne #premodruplanetu: Táto kategória uvíta všetky ekologické projekty, ktoré pomôžu trvalej udržateľnosti.
Prihlásiť sa môžeš tu
Tatra banka Bejby blue
Zdroj: Tatra banka

V každej kategórii vyberie porota hlavného víťaza, ktorý získa finančnú odmenu vo výške

1 000 eur. Okrem toho však môžeš získať aj nefinančný benefit. V hre je totiž aj prestíž a zviditeľnenie tvojho projektu. Spomínaná porota pozostáva z troch osobností, ktorým sú dané témy blízke. V kategórii podnikanie je to youtuber Expl0ited, v kategórii umenie je porotcom bratislavský fotograf a umelec Lousy Auber a na kategóriu zodpovedne, a teda na ekológiu je odborníčkou greenfluencerka Natália Pažická. 

Rozhodnúť môžeš aj ty

Možnosť vybrať najlepší projekt budú mať okrem odbornej poroty aj fanúšikovia, kamaráti a celá široká verejnosť. Na webe Tatra Academy bude prebiehať verejné hlasovanie, v ktorom môžeš zahlasovať aj ty. Víťazný projekt získa špeciálnu Cenu verejnosti a 500 eur.

mobil
Zdroj: Unsplash/Yura Fresh/volně k užití

Prečo práve #premodruplanetu? 

Digitálna doba stvorila modrú generáciu, ktorá väčšinu svojho dňa trávi so smartfónom v ruke. V Tatra banke však veria, že to má aj svetlé stránky a že svoj čas v online svete využívaš správnym spôsobom. Veria, že postupne nadobudneš poznatky, vedomosti aj schopnosti, a tak prinesieš lepšiu a krajšiu budúcnosť pre našu modrú planétu.

Tatra banka navyše stále podporuje každého študenta, ktorý sa rozhodne pre jej Študentský účet. Môžeš si ho otvoriť úplne jednoducho cez web alebo mobilnú aplikáciu Tatra banka, pričom ti to zaberie naozaj len pár minút a automaticky získaš bonus 30 eur.

Získaj svojich 30 eur
Domov
Zdieľať
Diskusia