Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
5. septembra 2021, 12:30
Čas čítania 3:40
Dominik Vetrák

Čo má Shang-Chi spoločné s Iron Manom, ako sa do filmu dostal veľký Hulkov záporák a čo znamenali potitulkové scény s Avengermi?

Čo má Shang-Chi spoločné s Iron Manom, ako sa do filmu dostal veľký Hulkov záporák a čo znamenali potitulkové scény s Avengermi?
Zdroj: Marvel Studios
FILMY A SERIÁLY MARVEL MARVEL FILMY MARVEL FILMY 2021 MARVEL FILMY A SERIÁLY NOVÝ MARVEL FILM SHANG-CHI
Uložiť Uložené

Shang-Chi sa vracia ku koreňom marveláckych filmov, po ktorých konci sme si mali vždy čo povedať.

Po skončení Shang-Chiho sme mali možnosť vidieť dve potitulkové scény, bez ktorých si už marvelácke filmy ani nevieme predstaviť.

Fungujú podobne ako ukážky ďalších dielov na konci seriálových epizód, akurát sú oveľa funkčnejšie, zábavnejšie a obsahovo výživnejšie. A čo si budeme klamať, Marvel Cinematic Universe je v podstate jeden veľký seriál. 

Upozorňujeme, že nasledujúce odseky obsahujú veľké spoilery 

Poďme teda rovno k veci. V prvej potitulkovej scéne sme sledovali, ako sa Shang a Katy stretávajú so svojimi kamarátmi a rozprávajú im o svojom dobrodružstve. Z ničoho nič do reštaurácie cez portál vstúpil Wong a zavolal Shang-Chiho a Katy do Kamar Taj alebo Sanctum Sanctorum (zrejme do toho druhého).

Odporúčané
RECENZIA: Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings RECENZIA: Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings 1. septembra 2021, 18:30

Doctor Strange sa neukáže, no na scéne sú cez hologramy prítomní Bruce Banner (Mark Ruffallo) a Captain Marvel (Brie Larson). Všetci piati sa spoločne rozprávajú o Ten Rings (desiatich prsteňoch, ktoré už patria Shang-Chimu). Podľa Wonga sú nesmierne silné a starobylé. Bruce Banner odhaduje, že sú staršie oveľa viac ako tisíc rokov, počas ktorých ich vlastnil Shang-Chiho otec.

Nakoniec sa dozvedáme aj to, že prstene vysielajú akýsi signál. Nikto však nevie, čo sa v ňom skrýva, kam smeruje ani komu je určený. Môže to odkazovať na nespočetné množstvo komiksových udalostí, záporákov a civilizácií, no Marvel Studios si komiksové príbehy zvykne upravovať tak, aby to vyhovovalo ich cieľom s rozprávaním príbehov a napredovaniu ich univerza.

V súčasnosti teda nemá zmysel náhodne tipovať, kto dostane signál. Nepochybne to však bude niekto mimo našej planéty. Zdá sa, že Avengers sa budú po Infinity Gems potĺkať s ďalšími vesmírnymi/nadprirodzenými objektmi. 

Shang-Chi
Zdroj: Marvel Studios

Nie je to však jediná zaujímavá vec, ktorá sa v tejto scéne odohráva. Už sme spomínali, že vidíme Brucea Bannera. Nepomýlili sme sa. Fakt sme nemysleli Professora Hulka, teda spojenie Bannera a Hulka, akého sme boli svedkom práve v Avengers: Endgame. Tam Professor Hulk vysvetlil, že prišiel na spôsob, ako spojiť obe entity v jednu. Podľa všetkého teda vie, ako tento krok aj zvrátiť a znova ich osobnosti a telá rozdeliť. 

Odporúčané
RECENZIA: Madame Web je najslabšia komiksovka za posledné roky RECENZIA: Madame Web je najslabšia komiksovka za posledné roky 15. februára 2024, 16:30

Je tak vysoko pravdepodobné, že fanúšikom sa splní sen a znova uvidíme nahnevaného Hulka v celej svojej kráse. Otázne však je, ako na tom bude z hľadiska zdravotného stavu. V scéne totiž Bruce nosí obväz na ruke, ktorú má evidentne stále zranenú po udalostiach Avengers: Endgame. Konkrétne hovoríme o scéne, keď Professor Hulk použil Infinity Gauntlet, čo mu prakticky zničilo celú ruku. Aspoň tak sa to javilo vo filme.

V skutočnosti však netušíme rozsah jeho zranení a nevieme ani to, ako a kedy presne sa znova Professor Hulk vrátil do pôvodného stavu. Zrejme to však bolo potrebné pre udalosti She-Hulk.

Ide o miniseriál na Disney+, v ktorom sa zoznámime s Bruceovou sesternicou Jennifer Walters. Schopnosti Hulka získala po núdzovej transfúzii krvi od svojho bratranca Brucea Bannera. Jej zelená forma však zvykne byť trochu zoslabená, čím si po premene dokáže zachovať väčšinu svojej osobnosti.

Shang-Chi
Zdroj: Marvel Studios

Vidieť dvoch „inteligentných“ Hulkov by asi nebola veľká zábava, a tak je možné, že Marvel chce do budúcna pracovať s obidvomi, pričom Bruce Banner poslúži ako klasický, nahnevaný Hulk. Nehovoriac o tom, že zobrať krv Hulkovi a dať ju do tela človeku by bolo celkom nezmyselné, takže na transfúziu je potrebné, aby bol Bruce vo svojej ľudskej podobe.

Táto potitulková scéna nás potešila aj preto, že Avengers sa už konečne spájajú a komunikujú na bežnej báze a nečakajú na koniec sveta, kým sa dajú dokopy a skontrolujú, či je všetko v poriadku.

Odporúčané
Johnny Depp ako Daredevil a Megan Fox ako Catwoman. Takto by vyzerali hollywoodske hviezdy v komiksových filmoch podľa AI Johnny Depp ako Daredevil a Megan Fox ako Catwoman. Takto by vyzerali hollywoodske hviezdy v komiksových filmoch podľa AI 24. januára 2024, 9:30

V budúcich filmoch a seriáloch by sme tak mohli byť častejšie svedkami toho, ako sa jednotlivé postavy medzi sebou stretávajú a ukazujú sa vo filmoch iných hrdinov, čo jednak poteší fanúšikov, jednak to zocelí celý marvelácky svet a humanizuje postavy, ako aj ich vzťahy a zlepší to vzájomnú chémiu.

Shang-Chi
Zdroj: Marvel Studios

Čím viac ich totiž je, tým ťažšie ich bude Marvel dávať dokopy a tým ťažšie bude postupne vytvárať ich vzťahy. Na začiatku, keď boli Avengeri šiesti, to až také ťažké nebolo, zatiaľ čo dnes ich je niekoľko desiatok.

Presuňme sa už k druhej potitulkovej scéne, ktorá však zďaleka nebola až taká významná. Videli sme v nej Shang-Chiho sestru Xu Xialing (Meng'er Zhang) sediacu na tróne svojho otca. Xialing mala rozpustiť teroristickú organizáciu Ten Rings a upratať bordel po otcových činoch. Namiesto toho sa však rozhodla organizáciu prevziať a vykonať v nej nemalú rekonštrukciu.

Do organizácie prijala desiatky žien, ktoré teraz trénujú namiesto mužov. Nevieme, či sa Xialing stane záporáčkou alebo len antihrdinkou s vlastnými cieľmi, ktorá na ich dosiahnutie neváha porušiť zákony (nakoniec, prevádzkovala a vlastnila ilegálne bojové turnaje). V každom prípade, medzi ňou a Shang-Chim ešte určite prebehne nejaký konflikt. 

Odporúčané
Marvel chce oživiť pôvodných Avengerov v novom filme. Nedarí sa im a trápi ich zlá kvalita filmov a seriálov Marvel chce oživiť pôvodných Avengerov v novom filme. Nedarí sa im a trápi ich zlá kvalita filmov a seriálov 2. novembra 2023, 11:00

Vo filme boli zaujímaví aj záporáci z konca. Magické stvorenia zrejme pochádzajú z inej dimenzie, ale veľa o nich nevieme. Možno sa o nich dozvieme viac v inom filme či seriáli, ale máme skôr dojem, že jednoducho patrili do fantasy sveta čínskeho folklóru a legiend viažucich sa k Shang-Chimu. 

Abomination v traileri k Schang-Chi.
Abomination v traileri k Schang-Chi. Zdroj: Marvel Studios

Nevieme ani to, ako sa Abomination dostal z väzenia a kde bol posledné roky. Na turnaji v Macau však bojuje proti Wongovi a obaja následne odchádzajú preč. Zdá sa, že Wong Abominationa trénuje.

Nie je to vyložene záporák, ale keby videl Hulka, zrejme by ho nikto nezastavil pred tým, aby sa na neho vrhol. Je možné, že bude súčasťou (pravdepodobne) chystaného tímu Thunderbolts, ktorí síce budú bojovať na strane dobra, ale nebudú si pritom nasadzovať rukavičky. Viac sa o tom dozvieš tu.

A, samozrejme, ako si si určite všimol aj sám, Abomination sa dočkal nového dizajnu, ktorý sa viac podobá komiksovej verzii (my si myslíme, že jeho pôvodný dizajn v The Incredible Hulk bol skvelý, ale Marvel zrejme chcel potešiť fanúšikov). 

Domov
Zdieľať
Diskusia