Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. augusta 2021, 17:43
Čas čítania 1:20
Dominik Vetrák

Čínska hra Black Myth: Wukong ohuruje gameplayom a brutálnym súbojom s drakom. Krajšie vyzerajúcu hru sme asi nikdy nevideli

Čínska hra Black Myth: Wukong ohuruje gameplayom a brutálnym súbojom s drakom. Krajšie vyzerajúcu hru sme asi nikdy nevideli
Zdroj: Game Science
TECH BLACK MYTH: WUKONG
Uložiť Uložené

Skvelo vyzerajúca hra z Číny ohromuje dizajnom nepriateľom, rôznymi originálnymi útokmi a nádherným vizuálnym spracovaním.

Presne rok po odhalení nám tvorcovia famózne vyzerajúcej akčnej hry Black Myth: Wukong ukazujú, aký progres urobili na ďalších častiach titulu.

Za vývojom akčného RPG stojí Game Science Studio z Číny, ktoré začínalo len s 13 vývojármi. Dnes je ich pár desiatok a chystajú azda najkrajšiu videohru všetkých čias. Každý trailer na Wukong vyzerá nádherne a zakaždým nás hra niečím prekvapí. 

Kvalita textúr, dohľadnosť vo svete, dizajn nepriateľov, ich útoky, časticové efekty, tiene a veľké množstvo vizuálnych detailov robia z tohto projektu jeden z najočakávanejších vôbec. Tvorcovia by akurát mohli zapracovať na plynulosti animácií. Celé to však vyzerá tak dobre, že máme veľké obavy o dôveryhodnosť týchto záberov.

Odporúčané
Zabila sa, lebo medzi kolegami kolovali jej nahé fotky. Prečo zamestnanci firiem Ubisoft a Activision protestujú proti vedeniu? Zabila sa, lebo medzi kolegami kolovali jej nahé fotky. Prečo zamestnanci firiem Ubisoft a Activision protestujú proti vedeniu? 7. augusta 2021, 14:30

Ide o prvú AAA hru od tohto štúdia a hneď vyzerá lepšie než čokoľvek next-gen, čo sme videli? Ako je to vôbec možné? Je vysoko pravdepodobné, že sa dočkáme vizuálneho downgradu, teda že hra bude vo finále vyzerať o čosi menej pôsobivo. 

Štúdio začiatkom roka prešlo z Unreal Engine 4 na Unreal Engine 5. Hra podporuje technológie DLSS, Dolby Atmos a na špičkovom hardvéri beží v 4K a 60fps. Silne však pochybujeme, že na PS5 či Xbox Series X pobeží v 60fps. Hra údajne vyjde v roku 2023, radšej však čakaj vydanie v roku 2024. 

Pod trailerom nájdeš aj video od IGN, ktoré rozoberá nové gameplay zábery a pridáva pár zaujímavých poznatkov a detailov o gameplayi, fyzike a príbehovom zasadení hry. Avšak nie všetko okolo Black Myth: Wukong je ružové. Na internete sa totiž objavili správy o tom, že CEO spoločnosti vyvíjajúcej hru je sexistický chrapúň. 

Riaditeľ Féng Ji pridal k odhaleniu gameplay traileru nevhodné poznámky, ako napríklad „Pri pozeraní tohto traileru som zvlhol a cítim napätie v nohaviciach“ alebo „Mojím cieľom je urobiť orál všetkým ľuďom, ktorí oceňujú moju prácu, a pomôcť tým, ktorí zdieľajú moju víziu, aby dosiahli orgazmus“.

Povedal aj to, že chce byť oblizovaný natoľko, že už nebude môcť dostať erekciu, a to v príspevku, v ktorom oznámil, že chce najať nových vývojárov. Vo firme údajne panuje nevhodná pracovná a morálna kultúra a niečo nám hovorí, že veľa ženských zamestnankýň mať nebudú.

Domov
Zdieľať
Diskusia