Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. júla 2021, 8:30
Čas čítania 1:03
Martin Mičuda

Najvýkonnejší a najrýchlejší McLaren bez strechy nesie názov 765LT Spider, zvládne až 330 km/h

Najvýkonnejší a najrýchlejší McLaren bez strechy nesie názov 765LT Spider, zvládne až 330 km/h
Zdroj: McLaren
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY
Uložiť Uložené

Strechu je možné zložiť, respektíve vyložiť do rýchlosti 50 km/h, celý proces pritom trvá len 11 sekúnd.

Aj napriek tomu, že v portfóliu značky McLaren momentálne najviac rezonuje úplne nový model Artura, britský výrobca športových automobilov nezanevrel ani na jeho zvyšok. V uplynulých hodinách sa tak na svetlo sveta predrala otvorená verzia modelu 765LT, ktorá prichádza s tradičným dodatkom Spider. Automobilka o novinke hovorí v samých superlatívoch, pretože najnovší prírastok do modelového portfólia sa pýši hneď niekoľkými prvenstvami.

765LT Spider je totiž nielen najvýkonnejší, ale aj najrýchlejší McLaren bez strechy, či už ide o akceleráciu, maximálnu rýchlosť, alebo čas na okruhu. Prekvapením nie je, že o pohon sa stará vzadu umiestnená 4-litrová V osmička twin-turbo s výkonom 563 kW/765 koní a krútiacim momentom rovných 800 Nm. O prenos sily na výhradne zadné kolesá sa stará 7-stupňová dvojspojková prevodovka SSG. 

McLaren 765LT Spider
Zdroj: McLaren

765LT bez strechy dokáže akcelerovať z 0 na 100 km/h len za 2,8 sekundy, na dvestovke je za 7,2 sekundy a rýchlosť 300 km/h sa na tachometri objaví za 19,3 sekundy. Maximálna rýchlosť je 330 km/h. Strechu je možné zložiť, respektíve vyložiť do rýchlosti 50 km/h, celý proces zároveň trvá len 11 sekúnd. Samotný mechanizmus sa pritom na výslednej váhe superšportu až tak neprejavil, pretože Spider váži 1 388 kg, čo je len o 49 kg viac ako klasické kupé.

Odporúčané
Nový Hyundai Tucson je na ceste neprehliadnuteľný, zisťovali sme však, aký je pod povrchom Nový Hyundai Tucson je na ceste neprehliadnuteľný, zisťovali sme však, aký je pod povrchom 10. júla 2021, 9:30

Po vizuálnej stránke sa Spider pochopiteľne odlišuje len inak riešenou strechou, celok ako taký sa však nemení. Nádherný superšport stojí na 19" diskoch vpredu a 20" vzadu, štandardne si pritom obúva pneumatiky Pirelli P-Zero Trofeo R. Práve tie majú zabezpečiť perfektné jazdné vlastnosti aj na okruhu, pretože McLaren tvrdí, že aj napriek tomu, že je vo veci kabriolet, nejde o žiadny kompromis a novinka neutrpela na svojich prednostiach. Vyrobených bude len 765 kusov, každý z nich s cenovkou minimálne od 310-tisíc libier.

McLaren 765LT SpiderMcLaren 765LT SpiderMcLaren 765LT SpiderMcLaren 765LT Spider
Zobraziť galériu
(7)
Domov
Zdieľať
Diskusia