Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
9. júla 2021, 12:44
Čas čítania 0:40
Jakub Paulík

Bratislavská očkovacia lotéria so špeciálnou výhrou. Takto chce primátor Vallo motivovať ľudí k vakcinácii

NEWS BRATISLAVA OČKOVANIE
Uložiť Uložené

Hlavné mesto aj týmto spôsobom bojuje proti variantu delta.

Bratislava od 9. júla láka na očkovanie záujemcov možnosťou špeciálnej výhry. Ľudia, ktorí podstúpia vakcináciu, majú šancu vyhrať lístok na MHD v cene 199 €. Cieľom je motivovať ľudí k očkovaniu, aby hlavné mesto dosiahlo kolektívnu imunitu. Primátor Matúš Vallo chce, aby sa dalo zaočkovať 75 % obyvateľov.

„To, koľko denných prípadov novej nákazy bude u nás pribúdať, určí to, ako voľne budeme žiť. Nemyslím si, že gastrobiznis v Bratislave alebo ľudia všeobecne dokážu zvládnuť ešte ďalší lockdown,“ povedal koncom júna na tlačovej konferencii s výstražným prstom.

Odporúčané
Bratislava chce dosiahnuť 75 % zaočkovanosť. Vakcínu musí dostať ešte zhruba 100-tisíc obyvateľov Bratislava chce dosiahnuť 75 % zaočkovanosť. Vakcínu musí dostať ešte zhruba 100-tisíc obyvateľov 28. júna 2021, 12:32

Bratislava sa tak už vopred pripravuje na príchod tretej vlny, ktorú zrejme spustí infekčný variant delta. Podľa odborníkov postupom času vytlačí na Slovensku aktuálne rozšírený britský variant a ide len o otázku času. Ak sa chceš zapojiť do súťaže o lístok na MHD, musíš vyplniť formulár na stránke kolektivnaimunita.sk.

Mesto bude každé dva týždne žrebovať 15 lístkov. Dokopy plánuje rozdať 60 električeniek. Prvé žrebovanie čaká ľudí už 16. júla. Okrem bratislavskej očkovacej lotérie štát plánuje zaviesť aj očkovaciu prémiu pre sprostredkovateľov vakcinácie a každý týždeň bude robiť žrebovanie o sumu do dvoch miliónov eur.

Odporúčané
Chceš vyhrať v očkovacej lotérii? Takto bude fungovať žrebovanie a bonusy, keď niekoho prehovoríš na očkovanie Chceš vyhrať v očkovacej lotérii? Takto bude fungovať žrebovanie a bonusy, keď niekoho prehovoríš na očkovanie 2. júla 2021, 13:51
Domov
Zdieľať
Diskusia