Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. augusta 2016, 10:55
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Android 7.0 Nougat je tu! Google začína s aktualizáciou Nexus zariadení

TECH
Uložiť Uložené

Prichádza očakávaná aktualizácia populárneho systému.

Stalo sa presne tak, ako sme aj očakávali - internetový gigant vypustil ďalšiu veľkú aktualizáciu jeho mobilného operačného systému v miernom predstihu. Minulý rok prišiel Marshmallow tesne po predstavení nových Nexus smartfónov (LG Nexus 5X a Huawei Nexus 6P) začiatkom októbra. Nougat tento rok už koncom augusta, čo zároveň znamená, že ostatným výrobcom, ako je Samsung, LG alebo Sony, bude integrácia grafickej nadstavby trvať síce rovnako, no aktualizačný balíček príde podstatne skôr. Do úvahy celkom vážne pripadajú posledné decembrové dni, respektíve prvé januárové. A niektorým to samozrejme potrvá trošku dlhšie.

Na OTA aktualizáciu Android 7.0 (áno, číselné označenie je nakoniec potvrdené) Nougat sa môžu momentálne tešiť majitelia Nexus 6, Nexus 9, Nexus Player-u, Nexus 5X, Nexus 6P a aj tabletu Pixel C. Podľa Googlu ju dostanú v nadchádzajúcom týždni, možno dvoch. Prehľad všetkých dôležitých noviniek a ďalších príchodov aktualizácie nájdeš tu. Rovnako stojí za zmienku, že po novom bude sťahovanie a následná inštalácia softvérových balíčkov prebiehať na pozadí. Používateľ preto nemusí nechávať mobilné zariadenie len tak ležať na stolíku.

Android 7.0 Nougat je tu! Google začína s aktualizáciou Nexus zariadení
Zdroj: www.techradar.com
Späť
Zdieľať
Diskusia