Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Domov

Podcasty

Podcasty Refresheru ti rozšíria výber toho, čo môžeš zadarmo počúvať a pritom sa inšpirovať, zabaviť a dozvedieť sa niečo nové. Odoberaj v aplikáciach Spotify, Apple podcasty a Google podcasty.

Rozhovory Freshnews Podgast Všesvet Ftapes
Články kategórie
Najnovšie
Najčítanejšie
Kristína Tormová: Večer som si na nočný stolík odbalila osem Mila rezov, aby som v noci pri kojení nešušťala
Kristína Tormová: Večer som si na nočný stolík odbalila osem Mila rezov, aby som v noci pri kojení nešušťala
22. 7. 2020 13:17
Najnovší Podgast bude opäť najmä o zábave. Neprídeme na žiadne veľké gastronomické pravdy, neodhalíme zákulisné tajomstvá slávnych podnikov. Namiesto toho sa Čoje porozpráva so známou herečkou a spisovateľkou Kristínou Tormovou.
VladaVideos: Trénujem, akoby bol Exploited najlepší na svete
VladaVideos: Trénujem, akoby bol Exploited najlepší na svete
20. 7. 2020 13:18
V najnovšom rozhovore Becca vyspovedala českého youtubera Vláďu, ktorý sa momentálne pripravuje na svoj prvý MMA zápas. Postaví sa proti Explovi vo Vojne Youtuberov, ktorú organizuje Oktagon.
F-tapes: Ako vykrádajú módne domy chovnú stanicu Kanyeho Westa?
F-tapes: Ako vykrádajú módne domy chovnú stanicu Kanyeho Westa?
16. 7. 2020 18:47
Prezidentom pravdepodobne tak skoro nebude, ale jeho prínos do módnej kultúry sa poprieť nedá. Počúvaj F-tapes kazetu číslo 15.
Majiteľ Roxoru Michal Ščevlík: Za mesiac na naše burgre minieme dve a pol kravy
Majiteľ Roxoru Michal Ščevlík: Za mesiac na naše burgre minieme dve a pol kravy
15. 7. 2020 19:00
O tom, ako Roxor vznikal a čo vlastne urobil preto, aby sa stal jedným z najlegendárnejších bratislavských podnikov, v Podgaste porozprával jeho majiteľ Michal Ščevlík.
F-tapes: Vzostup a pád značky Vlone
F-tapes: Vzostup a pád značky Vlone
9. 7. 2020 14:29
Bolá celá Vlone éra len umelo vybudovaný hype? Šajmo a Hlava majú niekoľko konšpiračných teórií v štrnástej kazete F-tapes.
Nerieš: Aj keď raperi kopírujú, ľuďom je to jedno
Nerieš: Aj keď raperi kopírujú, ľuďom je to jedno
9. 7. 2020 11:01
Chalani si našli čas, aby navštívili našu Refresher obývačku, kde ich Šajmo vyspovedal otázkami nielen o najnovšom albume.
Podgast s Bakoškou a Šajmom: Jedlo na prvom rande, psychoaktívne potraviny, slepačie krámy a včelie zvratky
Podgast s Bakoškou a Šajmom: Jedlo na prvom rande, psychoaktívne potraviny, slepačie krámy a včelie zvratky
8. 7. 2020 12:16
Dvojica hostí Šajmo a Barbora Bakošová to tentoraz v Podgaste nemali úplne jednoduché. Niežeby ich foodblogger Čoje griloval nepríjemnými témami, no pomedzi bežné gastronomické témy dostávali kvízové otázky, na ktorých si otestoval ich vedomosti a pohotov
Slovák Adam si splnil sen a otvoril si rezort na rajskom ostrove v Kambodži. Pre koronavírus sa naň nemôže vrátiť
Slovák Adam si splnil sen a otvoril si rezort na rajskom ostrove v Kambodži. Pre koronavírus sa naň nemôže vrátiť
7. 7. 2020 15:34
O rezorte Bamboo Jam na ostrove Koh Rong Sanloem rozprával vo Všesvet podcaste Adam Kováč.
Alan Murin: Nechcem robiť prvoplánové spolupráce, ale keby to zobral Rytmus...
Alan Murin: Nechcem robiť prvoplánové spolupráce, ale keby to zobral Rytmus...
7. 7. 2020 12:05
V najnovšom rozhovore Denisa vyspovedala mladého hudobníka Alana Murina.
F-tapes: Každý trendsetter je zlodej
F-tapes: Každý trendsetter je zlodej
2. 7. 2020 19:46
Ako sa k vykrádaniu dizajnov medzi módnymi značkami a infuencermi stavia zákon, teda Šajmo a Hlava?
Michal Konrád: Začínal som v mafiánskej pizzérii, pri kuchyni nám vybuchla nastražená bomba
Michal Konrád: Začínal som v mafiánskej pizzérii, pri kuchyni nám vybuchla nastražená bomba
1. 7. 2020 17:14
Michal Konrád si po dlhom a úspešnom príbehu vo Fou Zoo založil s dvomi kamošmi streetfood Bao Brothers, vďaka ktorému ho zrazu pozná oveľa viac ľudí.
Slovák Martin cestuje do zahraničia pozerať futbal a hokej a ešte mu za to aj platia
Slovák Martin cestuje do zahraničia pozerať futbal a hokej a ešte mu za to aj platia
30. 6. 2020 13:39
Športový novinár Martin Kaigl hovorí vo Všesvet podcaste ako sa dostal na paralympijské hry do Južnej Kórey či na Euro 2016 do Francúzska.
F-tapes: Nike Air Force 1 na svadbu? Toto je pouličný business look
F-tapes: Nike Air Force 1 na svadbu? Toto je pouličný business look
25. 6. 2020 18:36
Lakovky, vestičky a nažehlené košele môžu byť hotovou pohromou. Šajmo a Hlava si pre teba pripravili v dvanástej kazete F-tapes návod na to, ako ustáť každú svadbu, stužkovú alebo inú formálnu udalosť.
Zuzana Sabolová: V Austrálii som robila v turistickej pasci, aj tak všetci chodili jesť vedľa k Talianom
Zuzana Sabolová: V Austrálii som robila v turistickej pasci, aj tak všetci chodili jesť vedľa k Talianom
24. 6. 2020 11:02
Zuzana Sabolová je známa porotkyňa z televíznej šou Moja mama varí lepšie ako tvoja, no okrem toho je dlhé roky spätá s bratislavskou gastronomickou scénou a hneď niekoľkými výraznými podnikmi na nej.
Martin Záhumenský z MasterChefa o toskánskej kuchyni: Choďte na trhy, dajte si držky a slezinu
Martin Záhumenský z MasterChefa o toskánskej kuchyni: Choďte na trhy, dajte si držky a slezinu
23. 6. 2020 14:11
Martin a Zdenka Záhumenskí zo „Sí Italy“ rozprávajú vo Všesvet podcaste o svojich cestách za malými zážitkami v slávnom vínnom regióne Chianti.
F-tapes: Oplatí sa ešte chodiť do sekáčov na Slovensku?
F-tapes: Oplatí sa ešte chodiť do sekáčov na Slovensku?
18. 6. 2020 19:22
Druhú sezónu F-Tapes a teda jedenástu kazetu začínajú Šajmo a Hlava nestarnúcou témou sekáčov a upcyclingu.
Milan Bez Mapy: Moju fotku so stiahnutými gaťami na Šancovej videlo na Facebooku milión účtov
Milan Bez Mapy: Moju fotku so stiahnutými gaťami na Šancovej videlo na Facebooku milión účtov
17. 6. 2020 13:14
Milan Bez Mapy je jeden z najúspešnejších slovenských travelblogerov.
Stretli sme druhého najjedovatejšieho hada a boli v kráteri, kde sa odohrával horor. Ako si predstavuješ výlet v Austrálii ty?
Stretli sme druhého najjedovatejšieho hada a boli v kráteri, kde sa odohrával horor. Ako si predstavuješ výlet v Austrálii ty?
16. 6. 2020 11:40
O trojtýždňovom roadtripe v Západnej Austrálii rozprávali vo Všesvet podcaste Tina Hamárová a Zuzka Vitková.
Láska v hrncoch: Finedining ma neposadil na zadok, počas života v Kodani som mala radšej „menšie“ miesta
Láska v hrncoch: Finedining ma neposadil na zadok, počas života v Kodani som mala radšej „menšie“ miesta
19. 10. 2023 12:00
Aj medzi variacimi a pečúcimi foodblogermi existuje kategória OG. Láska v hrncoch tvoriaca zaujímavé recepty od roku 2012 spadá do tejto kategórie.
Michal Kordoš: Dať dokopy ôsmich šéfkuchárov kvôli jednému menu zvládam, no polievka väčšinou zostane na mne
Michal Kordoš: Dať dokopy ôsmich šéfkuchárov kvôli jednému menu zvládam, no polievka väčšinou zostane na mne
21. 12. 2023 14:30
Posledný Podgast tohto roka je tu, opäť ide o vianočný špeciál nahrávaný naživo pred divákmi Vianočnej tržnice, špeciálnej akcie Urban Marketu v Starej tržnici.
Oliver Vozárik: Máme drahý chlieb, no vyrába sa dva dni a vydrží dlhšie
Oliver Vozárik: Máme drahý chlieb, no vyrába sa dva dni a vydrží dlhšie
24. 10. 2024 16:00
Okrem toho, že má Bratislava čoraz viac pekární, vznikajú v nej aj pekárenské bistrá. Jedným z prvých bol Oli’s na Záhradníckej.
Chef Tomek: V Londýne som najradšej chodil jesť do Dalstonu na trhoviská afrických imigrantov
Chef Tomek: V Londýne som najradšej chodil jesť do Dalstonu na trhoviská afrických imigrantov
25. 4. 2024 13:30
Chef Tomek varí v podniku Mäso od Romana a znalci bratislavskej gastronómie jeho legendárne tanierové jedlá poznajú a milujú.
Palo z Baryku: Chýbal nám podnik pre nás kúsok od domu, tak sme si ho vytvorili
Palo z Baryku: Chýbal nám podnik pre nás kúsok od domu, tak sme si ho vytvorili
5. 10. 2023 9:00
Existuje gastrožáner, v ktorom sa Bratislava vyrovnáva úrovňou európskym metropolám a niektoré oveľa väčšie dokonca prekonáva. Tým žánrom sú kaviarne.
Vlado zo Sorenu: Našich zákazníkov vídam bežne sedieť aj vo Vespe, nech si každý pije, čo chce
Vlado zo Sorenu: Našich zákazníkov vídam bežne sedieť aj vo Vespe, nech si každý pije, čo chce
24. 11. 2023 9:00
Čoje sľúbil poriadnu kaviarenskú a kávovú epizódu Podgastu a svoj sľub dodržal. Jeho hosťom je hlavný mozog jednej z najlepších a najobľúbenejších kaviarní v Bratislave.
Petush Nasklee: Hlavne muži sú často sýti, no aj tak dotlačia nasilu zvyšok taniera
Petush Nasklee: Hlavne muži sú často sýti, no aj tak dotlačia nasilu zvyšok taniera
6. 6. 2024 18:00
Aj stravovacie zvyky o nás môžu veľa prezradiť. Niečo o tom vie aj jedna z najznámejších slovenských podcasteriek.
Martin zo Šestka Canteen: Niekedy mám pocit, že v táckarňach varíme pre vymierajúcu generáciu
Martin zo Šestka Canteen: Niekedy mám pocit, že v táckarňach varíme pre vymierajúcu generáciu
7. 10. 2024 13:00
Nielen finediningami a hipsterskými bistrami je gastro živé. Jeho chrbtovú kosť tvoria ľudové táckarne a obedárne a práve o jednej takej je aj nový Podgast.
Robert „Yogy“ Žáček: Chuťovo je obrovský rozdiel, či dobré korenie pridáš počas varenia alebo až na záver
Robert „Yogy“ Žáček: Chuťovo je obrovský rozdiel, či dobré korenie pridáš počas varenia alebo až na záver
19. 7. 2024 13:45
Novým Podgastom to Čoje tentoraz poriadne okorenil. Za mikrofón si pozval najväčšieho experta na korenie na Slovensku.
Filip Urbanič: Ani v Alchemiste ti nebude chutiť každý chod, ja som mal problém so zmrzlinou z jelenej krvi
Filip Urbanič: Ani v Alchemiste ti nebude chutiť každý chod, ja som mal problém so zmrzlinou z jelenej krvi
14. 3. 2024 15:30
Chceli by ste ochutnať jedlo od mladého Slováka, ktorý varil v Kodani v jednej z najlepších reštaurácií na svete? Vypočujte si nový Podgast a zistíte, kde na to bude najbližšia možnosť.
Zuzana Sabolová: V Austrálii som robila v turistickej pasci, aj tak všetci chodili jesť vedľa k Talianom
Zuzana Sabolová: V Austrálii som robila v turistickej pasci, aj tak všetci chodili jesť vedľa k Talianom
24. 6. 2020 11:02
Zuzana Sabolová je známa porotkyňa z televíznej šou Moja mama varí lepšie ako tvoja, no okrem toho je dlhé roky spätá s bratislavskou gastronomickou scénou a hneď niekoľkými výraznými podnikmi na nej.
Jakub Bíro z reštaurácie Chez Balzac: Za komunistov nebolo slovenské jedlo lepšie, len sa menej hovorilo o tom, čo obsahuje
Jakub Bíro z reštaurácie Chez Balzac: Za komunistov nebolo slovenské jedlo lepšie, len sa menej hovorilo o tom, čo obsahuje
11. 8. 2021 16:21
Hosťom Podgastu je tentoraz Jakub Bíro, šéfkuchár francúzskej reštaurácie Chez Balzac na Hlbokej ulici v Bratislave.
Spotify už o pár dní zverejní očakávaný Wrapped 2023. Zistíš, aký typ poslucháča si a koho si počúval najčastejšie
Spotify už o pár dní zverejní očakávaný Wrapped 2023. Zistíš, aký typ poslucháča si a koho si počúval najčastejšie
28. 11. 2023 9:22
Kedy sa dočkáme obľúbených štatistík, na ktoré každý rok tak netrpezlivo čakáme?
Peter Janičina: Sous vide v bežnej kuchyni nemá čo hľadať
Peter Janičina: Sous vide v bežnej kuchyni nemá čo hľadať
11. 12. 2024 9:15
V Podgaste pokračujeme v návratoch za výnimočnými šéfkuchármi, ktorých Čoje vyspovedal pred takmer 5 rokmi v prvej sezóne podcastu.
Kamila Magálová: V Tajomstve mojej kuchyne som raz prevarila lazane, kvôli poslednej scéne sme ich museli objednať z reštaurácie
Kamila Magálová: V Tajomstve mojej kuchyne som raz prevarila lazane, kvôli poslednej scéne sme ich museli objednať z reštaurácie
2. 1. 2023 16:00
Tento Podgast je naozaj špeciálny. Prvýkrát sa nahrával naživo s divákmi a aj jeho hostka je formát, ako sa na takúto sviatočnú epizódu patrí.
Vala Fralaa Frázová: Po troch mesiacoch v Brazílii som sa na Slovensku tešila na kávu
Vala Fralaa Frázová: Po troch mesiacoch v Brazílii som sa na Slovensku tešila na kávu
20. 9. 2024 16:00
Vonku je nový Podgast a Čoje v ňom tentokrát oprášil hosťku z úplne prvej sezóny, DJ-ku Fraluu. Čo má za 5 rokov nové a čo si myslí o ženách v kuchyni?
Martin Kolník: Rezeň s ryžou je nič, ja milujem smažák s tarhoňou
Martin Kolník: Rezeň s ryžou je nič, ja milujem smažák s tarhoňou
20. 6. 2024 15:30
Slovenská kuchyňa nemusí byť iba o tom, ktoré jedlá do nej patria, ale aj s akými prílohami ich jedávame! Len si vypočuj nový Podgast!
Čiližrút: Dostaneš posledný dezert a neexistuješ. To je jedna z chýb slovenského finediningu
Čiližrút: Dostaneš posledný dezert a neexistuješ. To je jedna z chýb slovenského finediningu
10. 4. 2024 18:00
Chcel/-a by si ochutnať degustačné menu v Nome, Alchemistovi a ďalších podnikoch, ktoré patria medzi najlepšie reštaurácie sveta? Ak sa ti tento sen tak skoro aj nesplní, poď si o tom vypočuť aspoň Podgast.