Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Domov

Podcasty

Podcasty Refresheru ti rozšíria výber toho, čo môžeš zadarmo počúvať a pritom sa inšpirovať, zabaviť a dozvedieť sa niečo nové. Odoberaj v aplikáciach Spotify, Apple podcasty a Google podcasty.

Rozhovory Freshnews Podgast Všesvet Ftapes
Články kategórie
Najnovšie
Najčítanejšie
Slovák Martin cestuje do zahraničia pozerať futbal a hokej a ešte mu za to aj platia
Slovák Martin cestuje do zahraničia pozerať futbal a hokej a ešte mu za to aj platia
30. 6. 2020 13:39
Športový novinár Martin Kaigl hovorí vo Všesvet podcaste ako sa dostal na paralympijské hry do Južnej Kórey či na Euro 2016 do Francúzska.
F-tapes: Nike Air Force 1 na svadbu? Toto je pouličný business look
F-tapes: Nike Air Force 1 na svadbu? Toto je pouličný business look
25. 6. 2020 18:36
Lakovky, vestičky a nažehlené košele môžu byť hotovou pohromou. Šajmo a Hlava si pre teba pripravili v dvanástej kazete F-tapes návod na to, ako ustáť každú svadbu, stužkovú alebo inú formálnu udalosť.
Zuzana Sabolová: V Austrálii som robila v turistickej pasci, aj tak všetci chodili jesť vedľa k Talianom
Zuzana Sabolová: V Austrálii som robila v turistickej pasci, aj tak všetci chodili jesť vedľa k Talianom
24. 6. 2020 11:02
Zuzana Sabolová je známa porotkyňa z televíznej šou Moja mama varí lepšie ako tvoja, no okrem toho je dlhé roky spätá s bratislavskou gastronomickou scénou a hneď niekoľkými výraznými podnikmi na nej.
Martin Záhumenský z MasterChefa o toskánskej kuchyni: Choďte na trhy, dajte si držky a slezinu
Martin Záhumenský z MasterChefa o toskánskej kuchyni: Choďte na trhy, dajte si držky a slezinu
23. 6. 2020 14:11
Martin a Zdenka Záhumenskí zo „Sí Italy“ rozprávajú vo Všesvet podcaste o svojich cestách za malými zážitkami v slávnom vínnom regióne Chianti.
F-tapes: Oplatí sa ešte chodiť do sekáčov na Slovensku?
F-tapes: Oplatí sa ešte chodiť do sekáčov na Slovensku?
18. 6. 2020 19:22
Druhú sezónu F-Tapes a teda jedenástu kazetu začínajú Šajmo a Hlava nestarnúcou témou sekáčov a upcyclingu.
Milan Bez Mapy: Moju fotku so stiahnutými gaťami na Šancovej videlo na Facebooku milión účtov
Milan Bez Mapy: Moju fotku so stiahnutými gaťami na Šancovej videlo na Facebooku milión účtov
17. 6. 2020 13:14
Milan Bez Mapy je jeden z najúspešnejších slovenských travelblogerov.
Stretli sme druhého najjedovatejšieho hada a boli v kráteri, kde sa odohrával horor. Ako si predstavuješ výlet v Austrálii ty?
Stretli sme druhého najjedovatejšieho hada a boli v kráteri, kde sa odohrával horor. Ako si predstavuješ výlet v Austrálii ty?
16. 6. 2020 11:40
O trojtýždňovom roadtripe v Západnej Austrálii rozprávali vo Všesvet podcaste Tina Hamárová a Zuzka Vitková.
F-tapes feat. Otis: Reselling, počiatky streetwearu a áčkový rap lifestyle na Slovensku
F-tapes feat. Otis: Reselling, počiatky streetwearu a áčkový rap lifestyle na Slovensku
11. 6. 2020 20:21
Na jubilejnej desiatej kazete F-Tapes vyspovedali Šajmo a Hlava legendu slovenského streetwearu a rapu, Otisa z H16.
Ali Boru: Na festivale Grape mi ľudia zotreli ponuku jedla z tabule a prepísali na „najlepšie jedlo”
Ali Boru: Na festivale Grape mi ľudia zotreli ponuku jedla z tabule a prepísali na „najlepšie jedlo”
10. 6. 2020 15:50
Dnes už je v Bratislave bežná blízkovýchodná aj ázijská kuchyňa, ochutnať môžeme Mexiko aj Indiu. Jedna kuchyňa nám tu ale zatiaľ úplne chýba. O chutiach Afriky v najnovšom Podgaste rozpráva Ali Boru z Kene.
Mladý pár Slovákov cestuje po svete so skateboardom, od Španielov sa vraj máme čo učiť
Mladý pár Slovákov cestuje po svete so skateboardom, od Španielov sa vraj máme čo učiť
10. 6. 2020 10:26
O ostrove Tenerife vo Všesvet podcaste rozprávali Benjamín Čech a Terka Zelmanová.
FRESHNEWS: Svet zahltila po koronavíruse ďalšia pliaga - rasizmus
FRESHNEWS: Svet zahltila po koronavíruse ďalšia pliaga - rasizmus
5. 6. 2020 19:36
Vo Freshnews si môžeš prečítať aj vypočuť prehľad toho najdôležitejšieho, čo sa stalo na Slovensku aj vo svete za posledný týždeň.
Fallgrapp: Skladbou Keď padal sneh sme sa dostali k mladšej cieľovke
Fallgrapp: Skladbou Keď padal sneh sme sa dostali k mladšej cieľovke
5. 6. 2020 13:07
V najnovšom rozhovore sa Denisa rozprávala s hudobným producentom Jurešom Líškom a speváčkou Norou Ibsenovou. Obaja sú členmi hudobného zoskupenia Fallgrapp, ktorému nedávno vyšiel nový album Ostrov.
F-tapes: Nap*** Swag je späť!
F-tapes: Nap*** Swag je späť!
4. 6. 2020 18:19
Šajmo a Hlava sa rozhodli zaspomínať na časy Nap*** Swagu a zároveň prebrať to, čo znamená v dnešnej dobe slovíčko trend. Deviata kazeta F-tapes je tu!
Brunch Bratislava a Kolachella: Podávali sme neobmedzené prosecco, ale všetci sa opili a nikto nejedol
Brunch Bratislava a Kolachella: Podávali sme neobmedzené prosecco, ale všetci sa opili a nikto nejedol
3. 6. 2020 15:06
Najnovší Podgast sú dve muchy jednou ranou: o fenoméne brunchov sme sa porozprávali s dvojicou šikovných báb Brunch Bratislava. Jedna z nich je známa koláčerka Kolachella, takže sme stihli prebrať aj koláče a zákusky.
Chceš odísť žiť do Kanady? Nemusíš na to čakať roky
Chceš odísť žiť do Kanady? Nemusíš na to čakať roky
2. 6. 2020 18:39
O živote v kanadskom Calgary, o imigračnom procese, dinosauroch, country festivaloch a problémoch, ktorým čelí pôvodné obyvateľsvo hovoria vo Všesvet podcaste Tomáš a Naďa Hubočanovci.
FRESHNEWS: Vieme ako chytili podpalača z Bratislavy aj ako prebehlo skúšanie maturantov, ktorí sa rozhodli sadnúť pred komisiu
FRESHNEWS: Vieme ako chytili podpalača z Bratislavy aj ako prebehlo skúšanie maturantov, ktorí sa rozhodli sadnúť pred komisiu
29. 5. 2020 18:05
Vo Freshnews si môžeš prečítať aj vypočuť prehľad toho najdôležitejšieho, čo sa stalo na Slovensku aj vo svete za posledný týždeň.
AstralKid22: Rapovať som chcel skôr, ako som začal produkovať
AstralKid22: Rapovať som chcel skôr, ako som začal produkovať
29. 5. 2020 12:30
V najnovšom rozhovore Šajmo privítal v obývačke rapera AstralKid22.
F-tapes: Ako sa z modelu Nike Dunk stali najhorúcejšie tenisky súčasnosti?
F-tapes: Ako sa z modelu Nike Dunk stali najhorúcejšie tenisky súčasnosti?
29. 5. 2020 9:42
Pred piatimi rokmi po nich neštekol ani pes a dnes by chcel tenisky Nike Dunk nosiť každý a ty rozhodne chceš počuť ôsmu kazetu F-tapes.
Anetta Vaculíková: Pri niektorých potravinách sme už zabudli, ako majú naozaj chutiť
Anetta Vaculíková: Pri niektorých potravinách sme už zabudli, ako majú naozaj chutiť
pred 2 dňami
Je stravovanie podľa princípov „Slow Food“ a „Farm to Fork“ naozaj iba pre mestských hipsterov zo strednej triedy? Vypočuj si nový Podgast a zistíš.
Láska v hrncoch: Finedining ma neposadil na zadok, počas života v Kodani som mala radšej „menšie“ miesta
Láska v hrncoch: Finedining ma neposadil na zadok, počas života v Kodani som mala radšej „menšie“ miesta
19. 10. 2023 12:00
Aj medzi variacimi a pečúcimi foodblogermi existuje kategória OG. Láska v hrncoch tvoriaca zaujímavé recepty od roku 2012 spadá do tejto kategórie.
Michal Kordoš: Dať dokopy ôsmich šéfkuchárov kvôli jednému menu zvládam, no polievka väčšinou zostane na mne
Michal Kordoš: Dať dokopy ôsmich šéfkuchárov kvôli jednému menu zvládam, no polievka väčšinou zostane na mne
21. 12. 2023 14:30
Posledný Podgast tohto roka je tu, opäť ide o vianočný špeciál nahrávaný naživo pred divákmi Vianočnej tržnice, špeciálnej akcie Urban Marketu v Starej tržnici.
Ervín z Banchanu: Predtým než som si otvoril kórejské bistro v Bratislave, predával som v Kórei trdelníky
Ervín z Banchanu: Predtým než som si otvoril kórejské bistro v Bratislave, predával som v Kórei trdelníky
15. 2. 2024 14:05
Nebolo by to skvelé, pochopiť kuchyňu nejakej exotickej krajiny za jedinú hodinu počúvania podcastu? Túto šancu máte teraz.
Chef Tomek: V Londýne som najradšej chodil jesť do Dalstonu na trhoviská afrických imigrantov
Chef Tomek: V Londýne som najradšej chodil jesť do Dalstonu na trhoviská afrických imigrantov
25. 4. 2024 13:30
Chef Tomek varí v podniku Mäso od Romana a znalci bratislavskej gastronómie jeho legendárne tanierové jedlá poznajú a milujú.
Palo z Baryku: Chýbal nám podnik pre nás kúsok od domu, tak sme si ho vytvorili
Palo z Baryku: Chýbal nám podnik pre nás kúsok od domu, tak sme si ho vytvorili
5. 10. 2023 9:00
Existuje gastrožáner, v ktorom sa Bratislava vyrovnáva úrovňou európskym metropolám a niektoré oveľa väčšie dokonca prekonáva. Tým žánrom sú kaviarne.
Vlado zo Sorenu: Našich zákazníkov vídam bežne sedieť aj vo Vespe, nech si každý pije, čo chce
Vlado zo Sorenu: Našich zákazníkov vídam bežne sedieť aj vo Vespe, nech si každý pije, čo chce
24. 11. 2023 9:00
Čoje sľúbil poriadnu kaviarenskú a kávovú epizódu Podgastu a svoj sľub dodržal. Jeho hosťom je hlavný mozog jednej z najlepších a najobľúbenejších kaviarní v Bratislave.
Filip Urbanič: Ani v Alchemiste ti nebude chutiť každý chod, ja som mal problém so zmrzlinou z jelenej krvi
Filip Urbanič: Ani v Alchemiste ti nebude chutiť každý chod, ja som mal problém so zmrzlinou z jelenej krvi
14. 3. 2024 15:30
Chceli by ste ochutnať jedlo od mladého Slováka, ktorý varil v Kodani v jednej z najlepších reštaurácií na svete? Vypočujte si nový Podgast a zistíte, kde na to bude najbližšia možnosť.
DejvTheChef: V Kambodži som zažil jedno z najlepších jedál života, vykľuli sa z toho rybie vnútornosti
DejvTheChef: V Kambodži som zažil jedno z najlepších jedál života, vykľuli sa z toho rybie vnútornosti
12. 7. 2023 19:02
Do novej epizódy Podgastu zavítal David Géczy, self-made instagramový kuchár a foodblogger, ktorý sa okrem vareniu venuje aj objavovaniu a popularizovaniu slovenských farmárov a pestovateľov.
Zuzana Sabolová: V Austrálii som robila v turistickej pasci, aj tak všetci chodili jesť vedľa k Talianom
Zuzana Sabolová: V Austrálii som robila v turistickej pasci, aj tak všetci chodili jesť vedľa k Talianom
24. 6. 2020 11:02
Zuzana Sabolová je známa porotkyňa z televíznej šou Moja mama varí lepšie ako tvoja, no okrem toho je dlhé roky spätá s bratislavskou gastronomickou scénou a hneď niekoľkými výraznými podnikmi na nej.
Jakub Bíro z reštaurácie Chez Balzac: Za komunistov nebolo slovenské jedlo lepšie, len sa menej hovorilo o tom, čo obsahuje
Jakub Bíro z reštaurácie Chez Balzac: Za komunistov nebolo slovenské jedlo lepšie, len sa menej hovorilo o tom, čo obsahuje
11. 8. 2021 16:21
Hosťom Podgastu je tentoraz Jakub Bíro, šéfkuchár francúzskej reštaurácie Chez Balzac na Hlbokej ulici v Bratislave.
Spotify už o pár dní zverejní očakávaný Wrapped 2023. Zistíš, aký typ poslucháča si a koho si počúval najčastejšie
Spotify už o pár dní zverejní očakávaný Wrapped 2023. Zistíš, aký typ poslucháča si a koho si počúval najčastejšie
28. 11. 2023 9:22
Kedy sa dočkáme obľúbených štatistík, na ktoré každý rok tak netrpezlivo čakáme?
Grilmajster Dalibor Porubský: Do Dominikánskej republiky som priniesol poctivú slovenskú klobásu
Grilmajster Dalibor Porubský: Do Dominikánskej republiky som priniesol poctivú slovenskú klobásu
8. 9. 2021 12:04
Hosťom najnovšieho Podgastu je Dalibor Porubský, ktorého vášňou a hlavným kulinárskym odborom je grilovanie.
Mišo z pizzerie Oggi: V lístku ich nemáme, no na požiadanie urobíme aj cesnakové okraje
Mišo z pizzerie Oggi: V lístku ich nemáme, no na požiadanie urobíme aj cesnakové okraje
9. 11. 2023 15:00
Dá sa to, že vybudujete legendu medzi bratislavskými burgrárňami a potom to celé zopakujete aj na scéne pizzerií?
Kamila Magálová: V Tajomstve mojej kuchyne som raz prevarila lazane, kvôli poslednej scéne sme ich museli objednať z reštaurácie
Kamila Magálová: V Tajomstve mojej kuchyne som raz prevarila lazane, kvôli poslednej scéne sme ich museli objednať z reštaurácie
2. 1. 2023 16:00
Tento Podgast je naozaj špeciálny. Prvýkrát sa nahrával naživo s divákmi a aj jeho hostka je formát, ako sa na takúto sviatočnú epizódu patrí.
Čiližrút: Dostaneš posledný dezert a neexistuješ. To je jedna z chýb slovenského finediningu
Čiližrút: Dostaneš posledný dezert a neexistuješ. To je jedna z chýb slovenského finediningu
10. 4. 2024 18:00
Chcel/-a by si ochutnať degustačné menu v Nome, Alchemistovi a ďalších podnikoch, ktoré patria medzi najlepšie reštaurácie sveta? Ak sa ti tento sen tak skoro aj nesplní, poď si o tom vypočuť aspoň Podgast.
Ludwig Bagin: Pizza s ananásom bola u mňa kedysi začiatkom konca vzťahu
Ludwig Bagin: Pizza s ananásom bola u mňa kedysi začiatkom konca vzťahu
15. 12. 2022 8:49
Ludwig Bagin je herec a moderátor a pre všetkých, ktorí vedia, aj maskot Starého Mesta. V ňom má obehané všetky najlepšie podniky a kaviarne, často medzi prvými. Okrem toho je domáci kuchár s podrobnými znalosťami a so zaujímavými názormi na gastronómiu.
Airstream Guys: Foodtruckom s hamburgermi si zarobíme viac než v predošlých robotách
Airstream Guys: Foodtruckom s hamburgermi si zarobíme viac než v predošlých robotách
13. 10. 2022 18:30
Dostali sme sa do štádia, keď najlepšie podniky a najlepšie jedlá na Slovensku nemusia variť nevyhnutne v Bratislave. Ktokoľvek by sa chcel na túto tému hádať o najlepšom burgeri, ako príklad by zrejme použil Airstream Guys.