Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento obsah je PR správa spoločnosti Dôvera
14. júna 2021, 9:57
Čas čítania 0:47
Sponzorovaný obsah

Ak si darca krvi, počas dovolenky na Slovensku môžeš ušetriť. Na ktorý hrad či kúpalisko sa dostaneš so zľavou?

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Pozri sa, aké výhody môžeš získať, ak chodíš pravidelne darovať krv.

Chodíš darovať krv alebo rozmýšľaš, že by si sa konečne odhodlal? Možno ťa namotivuje nielen to, že môžeš urobiť dobrý skutok, ale aj to, že ako darca krvi získavaš zľavy, s ktorými bude tvoje leto veselšie. 

Iniciatíva Moja krvná skupina, za ktorou je Slovenský Červený kríž a zdravotná poisťovňa Dôvera, aj v tomto roku pripravila zoznam zliav, ktoré môžeš využiť počas letnej dovolenky na Slovensku. Nájdeš ho na webe www.mojakrvnaskupina.sk/zlavy. Sú medzi nimi zľavy na pobyty v kúpeľoch, na vstupenky do kín, galérií, ale aj na rôzne kultúrne podujatia vo všetkých regiónoch Slovenska. 

darovanie krvi, žena
Zdroj: depositphotos.cz

Za normálnych okolností sa nájde na Slovensku každý rok viac ako 110-tisíc ľudí, ktorí nemajú problém venovať svoj čas, ale vlastne aj kus seba na pomoc iným. Keďže ľudská krv je ešte stále nenahraditeľná, zaslúžia si podporu. Väčšina z nich to robí systematicky a na odberné miesto prídu viackrát do roka.

Zdravotná poisťovňa Dôvera a Slovenský Červený kríž už niekoľko rokov spájajú darcov krvi a pacientov, ktorí ich potrebujú, prostredníctvom projektu Moja krvná skupina. Projekt funguje na Facebooku, kde má každá krvná skupina vlastnú stránku. Keď niekto potrebuje krv, stačí kontaktovať niektorú zo skupín. Ľudia ochotní darovať túto vzácnu tekutinu sa zväčša prihlásia vo veľmi krátkom čase.

Domov
Zdieľať
Diskusia