Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. mája 2021, 7:40
Čas čítania 0:48
Daniel Mikolášik

Greta Thunberg: Ak nezmeníme svoje stravovacie návyky, sme v r*ti. Mali by sme čo najskôr prestať jesť mäso

Greta Thunberg: Ak nezmeníme svoje stravovacie návyky, sme v r*ti. Mali by sme čo najskôr prestať jesť mäso
Zdroj: Pablo Blazquez Dominguez/Getty Images
NEWS EKOLÓGIA GRETA THUNBERGOVÁ KLIMATICKÁ ZMENA
Uložiť Uložené

18-ročná aktivistka poukazuje na to, že až 83 % poľnohospodárskej pôdy na zemi sa využíva na chov a kŕmenie hospodárskych zvierat.

Známa švédska environmentálna aktivistka Greta Thunberg sa opäť pripomína cez sociálne siete. Na Twitteri publikovala upútavku na krátky film, v ktorom upozorňuje na to, aký problematický je globálny potravinový priemysel. Film vyšiel 22. mája na Medzinárodný deň biodiverzity.

Odporúčané
Svetoví lídri vyčlenili 14,3 miliardy dolárov na boj proti klimatickej kríze. Plánujú zastaviť rozširovanie saharskej púšte Svetoví lídri vyčlenili 14,3 miliardy dolárov na boj proti klimatickej kríze. Plánujú zastaviť rozširovanie saharskej púšte 12. januára 2021, 11:25

Ako informuje portál Unilad, film vyšiel v spolupráci s charitatívnou organizáciou Mercy For Animals a 18-ročná aktivistka v ňom kritizuje globálny potravinársky priemysel a živočíšne poľnohospodárstvo, ktoré do značnej miery ovplyvňuje klimatickú zmenu. Vo filme preto ľudí vyzýva, aby zvážili prechod na rastlinnú stravu. 

Domov
Zdieľať
Diskusia