Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. mája 2021, 16:21
Čas čítania 0:33
Viktor Kniš

Ethereum prekročilo hranicu 3-tisíc dolárov, vďaka čomu sa z jeho zakladateľa stal miliardár

Ethereum prekročilo hranicu 3-tisíc dolárov, vďaka čomu sa z jeho zakladateľa stal miliardár
Zdroj: Pixabay/elifxlite/volně k užití
NEWS
Uložiť Uložené

Druhá najznámejšia kryptomena aktuálne rýchlo získava na hodnote. Bezpečne preskočila hranicu 3-tisíc dolárov.

27-ročný spoluzakladateľ kryptomeny Ethereum sa stal miliardárom. Majetok Vitalika Buterina je, samozrejme, ešte o niečo vyšší, portál Coin Telegraph však poukazuje na jeho verejnú peňaženku, v ktorej drží 333 500 kusov mincí Ethereum.

Keď pred niekoľkými hodinami pokorila kryptomena hranicu 3 000 dolárov za kus, Buterin sa mohol tešiť z prekročenia magickej hranice. Samozrejme, ceny kryptomien sa hýbu neuveriteľne rýchlo, aktuálne ešte stále cena $ETH stúpa. Pozitívnemu trendu sa teší už dlhšie, za posledných 14 dní narástla o rovných 40 %. 

Odporúčané
Za cenu tenisiek som si odrazu mohol kúpiť byt v Bratislave. Tomáš má zbierku virtuálnych kartičiek NBA za milióny eur (Rozhovor) Za cenu tenisiek som si odrazu mohol kúpiť byt v Bratislave. Tomáš má zbierku virtuálnych kartičiek NBA za milióny eur (Rozhovor) 2. mája 2021, 12:30

Rusko-kanadský programátor prišiel s nápadom vytvorenia infraštruktúry Ethereum blockchain ešte v roku 2014. V auguste 2015 bolo možné kúpiť si 1 mincu $ETH za cenu približne 2 doláre. Investori v kryptomenách odhadujú, že do konca roka 2021 by mohla hodnota stúpnuť až na 10 000 dolárov za jednu mincu.  Kryptomeny sú však špekulatívnou investíciou, preto netreba brať odhady ako záväzné.

Domov
Zdieľať
Diskusia