Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. mája 2021, 12:11
Čas čítania 0:59
Jakub Paulík

25 % DPH na Slovensku? Remišová a Fico sa vyjadrili, či by takýto návrh podporili

POLITIKA KORONAVÍRUS ROBERT FICO
Uložiť Uložené

Podľa vicepremiérky Veroniky Remišovej návrh o zvýšení DPH zatiaľ oficiálne nepadol. V kuloároch sa hovorí o tom, že ho presadzuje Igor Matovič, ktorý tým chce kompenzovať výpadky v rozpočte po zvýšení prídavkov na deti.

Expremiér Igor Matovič a súčasný minister financií sa na Facebooku sťažoval na nízku pôrodnosť v našej krajine. Tú by chcel zvýšiť príspevkom na nezaopatrené dieťa v sume približne 200 eur.

Keďže by takéto rázne zvýšenie spôsobilo obrovský výpadok už v aj tak napätom štátnom rozpočte, peniaze by bolo treba odniekiaľ zohnať. V kuloároch sa hovorí o tom, že cestou je zvýšenie DPH z dnešných 20 % na 25 %. Toto by automaticky znamenalo zvýšenie cien všetkých tovarov a služieb. 

V diskusnej relácii na TA3 v politike sa proti tejto možnosti ohradila šéfka Za ľudí Veronika Remišová aj líder strany Smer-SD Robert Fico.

Domov
Zdieľať
Diskusia