Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. apríla 2021, 13:05
Čas čítania 0:48
Adam Novosad

Hromada ľudí zomrie, ale bude to úžasná expedícia, hovorí Elon Musk o prvej ceste na Mars

Hromada ľudí zomrie, ale bude to úžasná expedícia, hovorí Elon Musk o prvej ceste na Mars
Zdroj: Pascal Le Segretain/Getty Images
NEWS
Uložiť Uložené

Vizionár chce cesty na Mars spraviť čo najdostupnejšie pre bežných ľudí.

Elon Musk si uvedomuje, že cesta na Mars nebude jednoduchá. Jeden z najbohatších ľudí sveta má odvážne plány na kolonizáciu červenej planéty, ale nebojí sa otvorene rozprávať o tom, že úvodné fázy jej osídľovania neprežije každý člen budúcej posádky.

Musk sa na floridskom Cape Canaveral rozprával s Petrom Diamandisom, ktorému opísal cestu na Mars ako expedíciu britského polárneho bádateľa Ernesta Shackletona. Ten sa začiatkom 20. storočia vybral objavovať Antarktídu, ale počas expedície zahynul. Elon Musk prirovnal cestu na Mars práve k objavovaniu Antarktídy, pretože ani z červenej planéty sa nevrátia všetci živí a zdraví.

„Viete, že je to nebezpečné, nekomfortné a je to dlhá cesta,“ zamyslel sa miliardár. Musk vyhlásil, že členovia posádky sa nemusia vrátiť naspäť na Zem, pôjde však vraj o cestu, ktorá sa navždy zapíše do histórie. „Úprimne, hromada ľudí pravdepodobne na začiatku zomrie,“ skonštatoval.

Odporúčané
Vláda znovu predĺži núdzový stav, aby ochránila zdravie a životy obyvateľov, potvrdil premiér Eduard Heger Vláda znovu predĺži núdzový stav, aby ochránila zdravie a životy obyvateľov, potvrdil premiér Eduard Heger 25. apríla 2021, 11:18

Miliardár chce lode s posádkou vyslať na Mars do konca prebiehajúceho desaťročia. Za desať rokov chce Musk postupne postaviť tisíc vesmírnych lodí Starship, čo by malo vystačiť na vyslanie troch lodí denne. Cesta na Mars tak nemá slúžiť len pre najbohatších ľudí sveta na útek zo Zeme, ale mala by byť čo najdostupnejšia pre bežných ľudí.

Domov
Zdieľať
Diskusia