Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. apríla 2021, 17:39
Čas čítania 0:50
Kamila Šebestová

Extrémistka Sheila pomočila Korán a vyhrážala sa prezidentke. Prokurátor teraz navrhuje liečbu na psychiatrii

NEWS
Uložiť Uložené

Sheila Szmereková je obvinená z viacerých prečinov.

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry navrhol, aby Sheila Szmereková podstúpila liečbu na psychiatrii. Mladá Ružomberčanka je od konca októbra vo väzení, zatkla ju Národná kriminálna agentúra.

Sheila Szmereková je dlhodobo členkou hnutia Občiansky tribunál, ktoré pravidelne protestuje pred televíziou Markíza. Minulý rok zverejnila video, v ktorom sa vyhrážala prezidentke Zuzane Čaputovej. Odkázala jej, že by na ňu v sekunde zaútočila, ak by ju stretla osobne, a nebála by sa ani jej ochrankárov.

Pred pár rokmi sa na Youtube preslávila ďalším videom, kde znehodnotila islamský Korán. Vytrhala z neho strany, hodila ho na zem a roztrhanú knihu pomočila. Následne ju zapálila. 

Podľa televízie Markíza boli voči nej vznesené obvinenie aj zo zločinu výroby extrémistických materiálov v spolupáchateľstve v súbehu s prečinom násilia proti skupine obyvateľov, prečinom hanobenia rasy a presvedčenia, ako i prečinom podnecovania k národnostnej, rasovej a etnickej nenávisti.

Zdá sa, že Sheile Szmerekovej agresia nie je cudzia. V roku 2017 musela ísť do väzenia za útok v bare. Podľa denníku Nový Čas Sheila už pobyt na psychiatrii v minulosti absolvovala. Takisto bola aj v polepšovni, kde otehotnela. Syna jej však odobrali. Jej mama v rozhovore pre denník Nový Čas povedala, že všetko sa začalo jej znásilnením. 

Sheila teda z väzenia pravdepodobne poputuje do psychiatrickej liečebne. O návrhu prokurátora bude pojednávať Špecializovaný trestný súd v Pezinku. 

Odporúčané
Sheila pomočila a zapálila Korán, teraz ju zatkla NAKA. Obvinená je hneď z viacerých trestných činov Sheila pomočila a zapálila Korán, teraz ju zatkla NAKA. Obvinená je hneď z viacerých trestných činov 8. októbra 2020, 14:23
Domov
Zdieľať
Diskusia