Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. apríla 2021, 16:01
Čas čítania 0:57
Adam Novosad

Eduard Heger spravil gramatickú chybu v odkaze hneď počas prvej návštevy Českej republiky

POLITIKA ČESKO EDUARD HEGER POLITIKA
Uložiť Uložené

Na návšteve v Českej republike sa podarilo Eduardovi Hegerovi spraviť nešťastnú hrúbku.

Nový predseda slovenskej vlády Eduard Heger vo štvrtok 15. apríla absolvoval svoju prvú zahraničnú cestu, ktorá smerovala tradične k susedom do Českej republiky. Heger sa na svojej ceste stretol s českým prezidentom Milošom Zemanom, ale aj s predsedom českej vlády Andrejom Babišom. 

Symbolická návšteva sa niesla v znamení vzájomného porozumenia a rozvíjania spolupráce dvoch bratských národov, avšak sociálne siete zaujala najmä správa, ktorú Eduard Heger zanechal v knihe návštev pri príležitosti svojej cesty. 


Aj mne sa vselico pritrafi, ale ak ide premier na ofiko navstevu a da zapis do knihy s hrubkou. Pomooooc 🙈

Posted by Eva Sládková on Thursday, April 15, 2021

Heger chcel do knihy napísať povzbudivý odkaz, a tak stavil na spoločnú históriu a blízkosť. „Česká republika a jej ľud nám bol, je a bude vždy veľmi blízki,“ napísal, pričom si nedal pozor na hrúbku, ktorá robí problémy veľkému množstvu obyvateľov Slovenska. Správne mal napísať, že český ľud je nám veľmi blízky, nie blízki.

Odporúčané
Kancelária prezidenta sa usilovne vzdeláva v angličtine. Za doučovanie zaplatí vyše 20 000 eur Kancelária prezidenta sa usilovne vzdeláva v angličtine. Za doučovanie zaplatí vyše 20 000 eur 15. apríla 2021, 12:15

 

„Spája nás spoločná história, rodinné väzby, a teda silné puto priateľstva,“ poďakoval napokon Heger v druhej časti svojho odkazu. V komentároch na sociálnej sieti Facebook schytal predseda vlády dávku kritiky aj výsmechu. „Aj mne sa všeličo pritrafí, ale ak ide premiér na ofiko návštevu a dá zápis do knihy s hrúbkou,“ skonštatovala Eva Sládková, ktorá fotografiu odkazu pridala vo svojom príspevku. 

Domov
Zdieľať
Diskusia